Hra světla a iluze, taková je nová výstava v Galerii Závodný

Originální světelné objekty ze skla i plastu představuje v Galerii Závodný slovenský výtvarník s ruským původem Ašot Haas. „Jednoduchá forma, podrobné zkoumání matematicko-fyzikálních zákonů, záliba v moderních technologiích i materiálech, hra s prostorem a iluzí – to vše utváří proměnlivé reliéfní struktury na rozhraní snu a skutečnosti," říká galerista Vladimíra Brucháčková Závodná a zve na výstavu, která potrvá až do 10. ledna.

Tvorba Ašota Haase se opírá o principy op artového zobrazení a geometrické abstrakce, které utvářejí přísnou geometrickou platformu jeho prací. Základním minimalistickým projevem se stává kruh a čtverec, jednotlivé posuny a změny těchto obrazců jsou často rozvíjeny v seriálních řadách. Na mikulovské výstavě mají také dva objekty svou premiéru, jak řekla galeristka, Ašot Haas je zde testuje.

Ašot Haas vystudoval na VŠVU v Bratislavě (2000–2007) ateliéry kamenosochařství, designu, skla, sochy, objektu a instalace. Vystavuje na Slovensku i v zahraničí, jeho práce se staly součástí mnoha veřejných i soukromých sbírek.

js

IMG 5686

 

IMG 5695

IMG 5700