Novinky v kultuře pro místní i turisty

Společnost Mikulovská rozvojová připravila na letošní rok řadu novinek a její ředitel David Gerneš věří, že zaujmou a potěší jak místní, tak návštěvníky města.

Novinkou, kterou si budou moci Mikulovští a nejenom oni vychutnat už za pár dnů, je zahájení divadelní sezony 2017 s pěti představeními. V pátek 17. února sehraje divadlo TEĎ! Kurz osudové přitažlivosti.

Další novinkou budou Mikulovské ozvěny 57. Zlín Film Festivalu. Mikulov se druhý červnový víkend stane hlavním satelitním městem tohoto již 57. ročníku nejstaršího a největšího filmového festivalu svého druhu na světě. Mikulovské ozvěny 57. Zlín Film Festivalu proběhnou od 8. do 11. června.

„Připravuje se projekce festivalových filmů pro školní kolektivy i pro rodinné publikum. Filmoví fanoušci uvidí unikátní filmy z různých koutů světa, které nejsou běžně dostupné ve filmových distribucích nebo na televizních obrazovkách,“ řekl David Gerneš. Akce bude doplněna i o retrospektivní výstavu s názvem 20 ročníků Salonu filmových klapek.

Společnost Mikulovská rozvojová připravuje na léto také Festival pouliční kultury. „Chceme Mikulov otevřít zajímavým pouličním umělcům, kteří oživí město, jeho zákoutí a například i Kozí hrádek,“ říká ředitel společnosti. První ročník proběhne 6. a 7. července.

Nový formát dostanou také květnové Slavnosti města Mikulova. „Chceme, aby slavnosti byly oslavou města. Chceme rozhýbat většinu pamětihodností ve městě tak, aby je mohl návštěvník vidět v jiném světle a mohl zažít nevšední zážitek. Chceme propojit celé město a kromě klasických scén na Náměstí a amfiteátru zapojíme i Kozí hrádek, kde by měla být alternativní scéna. V amfiteátru by se měli představit hlavně úspěšní Mikulované a večer jedna až dvě známé tváře naší populární hudby. To bude překvapením,“ říká David Gerneš.

Větší a pompéznější bude také Festival barokního divadla koncem července.

Artové úterky se podle ředitele Mikulovské rozvojové také osvědčily a je o ně zájem. Budou tedy pokračovat až do května a poté kromě léta po celý rok.

js

image foto 01