Made in Mikulov letos již po desáté

Mikulovská galerie Efram budou v neděli 19. února již po desáté dějištěm vernisáže výjimečné výstavy děl uměleckých nadšenců, tvořících ve svém volném čase i mimo své profese - Made in Mikulov 2017.

Akce původně zamýšlená pro představení zajímavých výtvarníků - autodidaktiků z Mikulova, už zdaleka přesáhla hranice města. Letos se dokonce organizátorce Sylvě Chludilová přihlásila autorka ze Švédska, jejíž rodina pochází z Moravy, a která si Mikulov velmi oblíbila. Výstava má každoročně své stálé umělce, kteří se rádi pochlubí se svými novými výtvory, ale přibývají i nováčci. Na jedné z nejnavštěvovanějších výstav galerie Efram budou k vidění obrazy a nejrůznější výtvarné techniky, fotografie, šperky, kovové i dřevěné plastiky či výšivky.

Letošní novinkou budou unikátní betlémy a originální závěsná dřevěná instalace.

„Pokud se chce ještě někdo zapojit, má možnost,“ řekla Sylva Chludilová. Galeristku můžete kontaktovat na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu 723 329 770.

Podmínky účasti zůstávají stále stejné. Zapojit se mohou lidé všech věkových kategorií. Přednostní právo mají sice Mikulovští, ale jako každý rok se budu snažit vyhovět všem, pokud to prostory galerie umožní,“ řekla galerista.

Vernisáž výstavy Made in Mikulov začíná v 16 hodin. Díla budou vystavena až do 19. března.

js

MiM pl