Březen – měsíc knihy a čtenářů

Měsíc březen je už více jak šedesát let spojován s Měsícem knihy a od roku 2009 je tento měsíc po celé naší republice věnován také propagaci četby. Svými aktivitami se do této celostátní akce podporující a propagující četbu připojuje i Městská knihovna Mikulov.

Tradičně v tomto období zve žáky místních základních škol do knihovny na besedy, letos to je na téma Čtyřlístek.

Každý čtvrtek probíhá dopoledne kurz počítačové gramotnosti a čtvrteční podvečery jsou věnovány angličtině pro začátečníky a úterní pak anglické konverzaci.

Vedle těchto setkání knihovnice připravily i několik zajímavých besed. Ve středu 8. 3. to bude cestovatelská, která nás zavede na ostrov Srí Lanka s Jitkou Sobotkovou. V pondělí 20. března se pak můžete setkat na besedě u kávy, kdy bude povídání o kráse, zdraví, literatuře spojené s autorským čtením. Jak chránit své zdraví opřed elektrosmogem, o tom přijde ve středu 29. března promluvit Petr Makeš.

Knihovna se těší také na nové čtenáře. Až do 17. března se mohou přijít zaregistrovat zdarma. Také ti, kteří už dlouho do knihovny třeba i z obavy sankcí nepřišli a mají půjčené knihy, je mohou beze strachu přijít po celý březen vrátit. „Vyhlásili jsme velkou amnestii a lidé, kteří přijdou vrátit knihy, které už měli doma hodně dlouho, se nemusejí bát, že budou něco platit,“ říká vedoucí knihovna Ilona Salajková.

Až do 26. března je v Literární galerii výstava obrazů Karla Provázka a Sylvy Bately a poté zde bude velikonoční výstava.

A v pátek 31. března bude v knihovně Noc s Andersenem. Od 18 do 21 hodin je pro děti připraven pestrý program plný her, soutěží a kvízů.

js

DSCN9740