Výstava v Konventu

Tentokrát vás galerie Konvent zve na setkání dvou odlišných umělců. Jeden je postarší, má již leccos za sebou, věnuje se keramické tvorbě a v poslední době i malování. Absolvent UMPRUM a zakládající člen Sdružení keramiků Brno. Druhý, je trochu mladší, absolvent architektury, teď zpěvák a písničkář a šéfredaktor časopisu Nový populár.

Karel Ševčík pracuje především se šamotovou hlínou, tu dobarvuje kysličníky v kombinaci s glazurami. Celá jeho tvorba vychází z principu překonávání bariér v přístupu k tradiční keramické tvorbě a hledání nevyzkoušených cest. Nechává se inspirovat přírodou, člověkem i zvířaty, jeho tvorbě nechybí mnohdy nadsázka a humor.

Hudební tvorba Martina Chrobáka je sice výrazně ovlivněná folkem, ale v jeho písních nacházíme střípky jazzu, rocku, latino, funky, ale i klasické hudby. K hudbě přistupuje jako k architektuře. Jeho instrumentálně náročné písně mají pečlivě vystavěnou strukturu a bohaté aranžmá.

Pokud chcete zažít tvorbu těchto dvou umělců na vlastní kůži, přijďte do galerie Konvent v pátek 16. 6. 2017 v 17 hodin. Martin Chrobák vernisáž doprovodí několika písněmi a po jejím skončení naváže samostatným koncertem. Jako host vystoupí Aleš Řezáč.

sevca plakat