24. ročník Mikulovského výtvarného sympozia Vás zve: Přijďte mezi nás!

V sobotu 15. července byl na mikulovském zámku zahájen již 24. ročník MIKULOVSKÉHO VÝTVARNÉHO SYMPOZIA “dílna“.

Umělci pod kurátorským vedením Kateřiny Vincourové budou ve městě pod Pálavou tvořit až do poloviny srpna, kdy na vernisáži 12. srpna představí svá díla. „Chceme, abyste se tu cítili jak doma a vytvořili tady tak kvalitní díla, jako ve svých ateliérech,“ popřál výtvarníkům Libor Lípa garant sympozia. Starosta města Rostislav Koštial se k jeho přání přidal se slovy: „Už teď se těším, až si budeme moci vaše díla na vernisáži prohlédnout a město Mikulov je vděčno umělcům, kteří k nám jezdí tvořit a všem, kteří se na chodu sympozia podílejí.“

IMG 9028

Kateřina Vincourová, laureátka prestižní ceny Jindřicha Chaloupeckého, letos do týmu pozvala dvojici David Böhm a Jiří Franta, kteří se zabývají kresbou a performancemi, členem týmu je také malíř Igor Korpaczewski, fotografka Alena Kotzmannová a slovenský grafik Svätopluk Mikyta. Skupinu výtvarníků doplnila teoretička – kurátorka Fait Gallery Brno – Denisa Kuželová a technickým asistentem je student VUT Brno Tomáš Plachký.

 

IMG 9035

Organizační tým spolu s umělci zve mikulovské i návštěvníky na připravené doprovodné programy:

25. 7. Den otevřených dveří, zámek – ateliéry, Mikulov (13.00) 

27. 7. Výtvarné odpoledne s dětmi, zámek – ateliéry, zámek Mikulov (13.00)

29. 7. Koncert v hasičce (GROUNDKEEPER, KOLENO) – bývalá hasičská zbrojnice, Mikulov (18.00)

8. 8. Hudební projekt – „Poslouchat očima“ – zámecká zahrada, Mikulov (16.00)

10. 8. Hudební sympozium – nádvoří zámku (18.00)

12. 8. Slavnostní ukončení a vernisáž – zámek (17.00)

13. 8. – 31.10. Výstava MVS “dílna“ – zámek (v rámci otvírací doby zámku)

Závěrečná vernisáž a slavnostní ukončení sympozia proběhne na horním nádvoří mikulovského zámku v sobotu 12. srpna v 17 hodin. Od 13. srpna až do konce října bude v rámci otvírací doby zámku otevřena výstava MVS “dílna“.

Hlavním pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. 24. ročník MVS “dílna“ finančně podpořil Jihomoravský kraj, Ministerstvo kultury, Státní fond kultury a další partneři.

Mikulovské výtvarné sympozium “dílna“ 2017 je realizováno pod záštitou Ministerstva kultury ČR.

js