Festivalovou sezónu uzavře v Mikulově nepopulární hudba

Závěr festivalové sezóny bude o posledním srpnovém víkendu tradičně patřit Eurotrialogu Mikulov s podtitulem Festival nepopulární hudby. Jako jeden z mála u nás poskytuje prostor hudbě, která se vyhýbá tradičnímu mainstreamu.

„Příznivcům alternativní a undergroundové scény dává bez žánrových předpojatostí možnost poslechnout si nadějné objevy i stálice české, slovenské a rakouské hudební scény - to vše zasazené v kulisách jednoho z nejkrásnějších jihomoravských měst,“ říká zakladatel a šéf festivalu Romek Hanzlík a zároveň zve na pestrý program.

V pátek 25. srpna zahájí festivalový maratón na amfiteátru na hlavním podiu v 18 hodin Luboš Pospíšil, na něj navážou Plastic People a pak Precedens, večer bude pokračovat s kapelou Puding paní Elvisovej a vše zakončí hodinu před půlnocí Mucha s kapelou. Ve stanu na amfiteátru bude večer patřit kapelám Fabrikanti, Mrvena, MamaPapa Banda, Budoár staré dámy, BBP - Podzemní orchestr a Kubo Ursiny & Dorota Notová.

V sobotu ve 13:00 vystoupí v Horní synagoze Josef Klíč s Knihou jób a program na amfiteátru bude od 17:30 hodin. Začnou Furt rovněm, na ně naváže rakouská skupina Bernhard Schnur & Band, J.H. Krchovský & Krch-off Band a slovenská Katarzia (SK) a večer uzavře PVO Tribute.

Letošní specialitou festivalu je sobotní Guerilla Records Stage ve stanu, kde se představí výlučně kapely z tohoto vydavatelství zaměřeného na český undeground. V sobotu od 16 hodin zahraje Turnová/Brabenec – Eternity, vystřídá je Burgtheatre & Brabenec, MCH trio, Aktual, Špinavé spodní prádlo a nakonec Půlnoc.

Devatenáctý ročník festivalu Eurotrialog v Mikulově proběhne v pátek 25. a v sobotu 26. srpna v areálu mikulovského amfiteátru. Kompletní informace jsou k dispozici na www.eurotrialog.cz. Předprodej vstupenek probíhá prostřednictvím webových stránek a také v sítích Ticketportál,  SMSticket a Gig.cz. Dvoudenní permanentka do amfiteátru včetně stanu stojí v předprodeji 590 Kč, jednodenní vstupenka 390 Kč. Vstupenky na koncert v mikulovské synagoze stojí 100 Kč.

js

Eurotrialog