Vladislava Matoušková při své tvorbě čerpá inspiraci v přírodě

Návrat k přírodě, tak se jmenuje autorská výstava Vladislavy Matouškové, která bude slavnostně zahájena 11. 11. v 17 hodin v mikulovské galerii Efram.

Celý svůj život žije Vladislava Matoušková v Březí u Mikulova. Když navštěvovala tři roky LŠU v Mikulově a během základní školní docházky, měla malování jako občasný koníček. Více se začala tomuto krásnému umění věnovat ve dvaceti letech a po přestávce na výchovu dětí se oblíbenému koníčku může věnovat naplno.

            Její obrazy jste mohli vidět v brněnské galerii Mathias a na vánočních výstavách v Březí. Byla také účastnicí MADE IN MIKULOV, kterou pořádá galerie Efram.

„Její obrázky, které maluje klasickou technikou olejovými barvami, jsou jako renesanční krajiny, mají hezkou atmosféru. Je z nich cítit síla přírody,“ říká galerista Sylva Chludilová. Hlavním motivem obrazů jsou květinová a přírodní témata. „Inspiraci získávám v okolí svého bydliště v krásné přírodě jižní Moravy,“ přiznává autorka.

Galerista a výtvarnice Sylva Chludilová dává každoročně příležitost uspořádat autorskou výstavbu jednomu z regionálních výtvarníků, kteří se zapojí do MADE IN MIKULOV. „Výstava paní Matouškové je i taková malá výzva pro všechny ostatní kreativce a lidi, které baví tvořit,“ zamýšlí se galeristka a zve na sobotní vernisáž 11. 11. Výstava potrvá v galerii Efram do 8. prosince.

js

pl mat 001