LiStOVáNí, je moje srdeční záležitost, říká Petra Caulfield

Již bezmála rok se v mikulovském Clubu 292 na ulici Piaristů pořádá ojedinělý projekt LiStOVáNí. Do Mikulova ho přenesla Petra Caulfield a do tohoto seriálu scénického čtení vybírá zajímavé knihy. „Říjnové Listování bylo doposud naše nejúspěšnější, kdy jsme v klubu přivítali kolem 160 hostů. Listovalo se knihou Roberta Fulghuma a tento úžasný člověk a spisovatel jezdil turné s Listováním a trpělivě odpovídal na všechny dotazy a podepisoval knihy,“ říká Petra Caulfield a s dojetím dodává: „Dala jsem se do řeči s několika fanoušky čekajícími ve frontě na podpis a byla jsem až udivena, že některé Robertovy knihy u nás jsou vydané již tak dlouho a některé ještě s cenovkou 34 Kč. Potěšil mě u srdíčka nejen zájem lidí o Listování, což je moje srdcová záležitost, ale mikulovské publikum jako celek bylo opravdu úžasné. Já bych všem svým stálým hostům, ale i těm, kteří přišli jen za Robertem, chtěla touto cestou poděkovat za vytvoření tak skvělé atmosféry.“

V listopadu seriál LiStOVáNí pokračuje 19. 11. v 17 hodin skvělou knihou Co by můj syn měl vědět o světě od Frederika Backmana, ve které bude listovat Lukáš Hejlík.

Fredrik Backman v této knize vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století. Je plná upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, které zasáhnou srdce všech rodičů, a dokonce i těch budoucích a potenciálních.

Poprvé bude v LiStOVáNí účinkovat jen jeden herec, a to Lukáš Hejlík, je ve stejném věku jako Fredrik Backman a oba mají stejně staré syny.

Sám autor říká: „Tato kniha je především o snaze být dobrým rodičem. Protože chci, abys věděl, že jsem se vážně snažil úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nikdo negooglil tolik jako já.“ A Lukáš Hejlík k tomu dodává: „Ta ztracenost otců při nakupování! To, jak dětské hraní nemá logiku a jak se ji snažíte v pět ráno, když on vstane tak živě a vy tak mrtvě, najít, jak ji přímo vyžadujete! To, jak se snažíme být nejlepšími rodiči, a to, jak víme, že to nezvládáme. A nezvládneme.“

js

listovani