Svatomartinský Mikulov

Mikulov čeká ve dnech 10.–19. listopadu již 7. ročník Svatomartinského Mikulova. Milovníci dobrého jídla a vína se mohou těšit na gastronomické zážitky, které nabídnou mikulovské restaurace, vinotéky a hotely formou speciálního svatomartinského menu s ochutnávkou mladých vín.


Během oslav přijede také sv. Martina, slavnostně budou otevřena první svatomartinská vína, na zámku proběhne svěcení a košt mladých vín ročníku 2017, mikulovské Náměstí zaplní o víkendech svatomartinský jarmark spojený s kulturním programem.

V programu si přijdou na své i děti. Městská knihovna připravila tvořivé odpoledne plné povídání o tradicích, psaní husím brkem či draní peří. V Národním domě po oba víkendy čekají na děti svatomartinské dílničky a výstava výkresů z výtvarné soutěže Svatý Martin na bílém koni. I letos děti mohou soutěžit ve vědomostní soutěži Se svatomartinskou husou za památkami Mikulova. „Vydají se po stopách svatomartinské husy, prohlédnou si krásná zákoutí Mikulova a poznají něco z jeho historie,“ řekla Lenka Křivánková, produkční společnosti Mikulovská rozvojová.

Turistické informační centrum Mikulov připravilo speciální večerní prohlídku města pod názvem Svatomartinská světýlka. Během svatomartinských oslav budou také mimořádně zpřístupněny historické památky.

Kompletní program Svatomartinského Mikulova s přehledem termínů a časů jednotlivých akcí naleznete v kulturním kalendáři na www.mikulov.cz nebo v tištěné podobě v kanceláři TIC Mikulov.

lk, js

01