Celý advent bude v Mikulově slavnostní

Adventní čas v Mikulově bude slavnostní a plný nezapomenutelných zážitků. Poklidnou zimní atmosféru si budete moci vychutnat s řadou skvěle obsazených koncertů s vánoční a duchovní tematikou. Radost sobě i svým blízkým si můžete udělat malým dárkem na vánočním jarmarku a děti se mohou zabavit při pohádce či ve vánočních dílničkách. 

Adventní čas zahájí koncert Národopisného souboru Pálava v sobotu 2. prosince v Městském kině. Tento tradiční adventní koncert všech složek národopisného souboru spojený s besedou u cimbálu začne v 18 hodin.

Také v modlitebně Evangelické církve metodistické bude v sobotu 2. prosince adventní koncert, a to v podání skupiny Šeptem od 17 hodin.

První adventní neděli 3. prosince se slavnostně rozsvítí na Náměstí vánoční strom a do vyřezávané Ježíškovy pošty pod stromem pak mohou nejenom děti vkládat svá přání. „Na všechny hosty rozsvěcení čeká i překvapení,“ řekl David Gerneš, ředitel společnosti Mikulovská rozvojová.  Podvečerní slavnostní akce začne v 17 hodin.

Mikuláš bude nadělovat ve městě hned několikrát – na Náměstí přijede Mikuláš se svou družinou v úterý 5. prosince v 17 hodin, další mikulášské odpoledne připravil Dům dětí a mládeže ve středu 6. prosince v 16.30 hodin. V sobotu 9. prosince pak můžete vidět Mikuláše a betlém s živými zvířátky v areálu hotelu Zámečku. Toto setkání začíná v 16.30 hodin.

K adventu patří neodmyslitelně zpívání. Své rodiče a blízké potěší vánočním koncertem děti ze ZUŠ Mikulov v úterý 12. prosince. O den později si zazpíváme u vánočního stromu na Náměstí koledy. Tato akce je součástí projektu Česko zpívá koledy s Břeclavským deníkem. Na 19. prosince připravili svůj vánoční koncert také členové pěveckého sboru gymnázia Gaudium ve spolupráci s komorním orchestrem místní Základní umělecké školy.  

V sobotu 16. prosince se konají každoroční Vánoce pod radnicí. Nabídnou řemeslnou tržnici, atrakce pro děti i stánky se svařákem a občerstvením. Završí je večerní koncert zpěvačky Lenky Nové v mikulovském kině. „Hudba Lenky Nové je směsicí šansonu, alternativního popu a částečně také folku, s krásnými texty Michala Horáčka, strhujícími instrumentálními výkony kapely a zejména charismatickou interpretací jejího altového hlasu. Před nedávnem vydala nové album Čtyřicítka a v rámci koncertního turné přijede i do Mikulova, který, jak sama říká, miluje. Vrací se k nám po třech letech a mnozí si ji jistě budou pamatovat z vánočního koncertu v roce 2014, kdy také v kině vystupovala společně s Ondrou Rumlem a Františkem Segrado v koncertním recitálu Michala Horáčka Mezi námi,“ uvedla Jitka Sobotková ze společnosti Mikulovská rozvojová.

Do nabídky adventních pořadů se zapojil i hotel Galant, který pořádá každou sobotu od 2 do 16. prosince Vánoční trhy ve Vídni s Galantem. Turistické informační centrum pořádá i oblíbené prohlídky historického centra se šálkem svařeného vína. Sváteční atmosféra vyvrcholí 24. prosince na Náměstí, kde se bude slavit i Silvestr. 

Více informací a podrobný program nejen adventního času najdete na www.mikulov.cz.

js

zimní mikulov