Předvánoční čas v ZUŠ Mikulov

Učitelé a žáci ZUŠ Mikulov jsou již v plné přípravě na sérii koncertů, kterými chtějí přispět k atmosféře blížících se vánočních svátků.

V letošním roce se můžeme již 8. 12. těšit na představení žáků pěvecké třídy pana učitele Václava Peši s názvem „…když nám bylo 20 (30, 40, 50, 60) aneb Malé ohlédnutí za písničkami, které jsme měli rádi…“. Tradiční vánoční koncerty žáků připravujeme na 12. 12. v koncertním sále ZUŠ v Mikulově a 13. 12. v Barokním divadle ve Valticích. V úterý 19. 12. se v sále ZUŠ představí se svým programem mladí cimbalisté ze tříd Nikol a Petra Spěvákových a tentýž den v 18.00 hod. bude na zámku v Nástupním sále zahájen společný Adventní koncert pěveckého sboru Gaudium mikulovského gymnázia a Komorního orchestru ZUŠ pod vedením Dagmar Valové a Ireny Mrázkové. Posledním vystoupením bude letos Vánoční koncert v kostele sv. Kateřiny v Bavorech. Koncert se svými žáky z Bavor a Perné připravuje paní učitelka Barbora Pospíšilová.

V dozvucích vánočního času si všechny přátele dovolujeme pozvat na koncertní provedení Vánočního oratoria francouzského skladatele Camila Saint-Saënse. Saint-Saëns je vytvořil v pouhých třiadvaceti letech pro vánoční svátky roku 1858. Pracoval na něm necelé dva týdny a dokončil ho deset dnů před Vánocemi, kdy bylo poprvé provedeno. Koncert se uskuteční v pátek 5. ledna 2018 od 19.00 hodin v kostele sv. Jana Křtitele v Mikulově a v sobotu 6. ledna 2018 od 18.00 v kostele sv. Jana Křtitele v Březí. Vystoupí komorní orchestr učitelů ZUŠ Mikulov Collegium magistrorum, smíšené sbory Kantiléna Brno a Virtuosi di Mikulov a Kateřina Málková (varhany). Jako sólisté se představí Ivana Pavlů (soprán), Kateřina Hloušková Dostálová (mezzosoprán), Iva Kružíková (alt), Vít Nosek (tenor) a Jiří Miroslav Procházka (baryton). Program bude doplněn skladbami P. Warlocka a F. Mendelssohna-Bartholdyho. Řídí švýcarský dirigent Sébastien Bagnoud.

Jiří Vrbka       

DSCN8232