Expediční kamera 2018 míří také do Mikulova

Expediční kamera 2018 míří také do Mikulova

Máte rádi filmy o dobrodružství, divoké přírodě a extrémních sportech? Tak právě pro vás a nejenom pro vás je filmový festival Expediční kamera 2018. Do mikulovského Městského kina zamíří ve čtvrtek 22. března.

„Filmový festival Expediční kamera je celovečerní promítání krátkých filmů o dobrodružství, divoké přírodě, poznávání nového, o extrémních zážitcích i sportech. V Mikulově se mohou diváci těšit na šest zajímavých filmů, které je zavedou například do Amazonie, Maroka, na Nový Zéland či pod střechy sedmitisícovek,“ říká pořadatelka Markéta Kokšálová.

Do Mikulova tato přehlídka, která se koná ve více jak 200 městech po celé České republice i na Slovensku, poprvé zavítala v roce 2016. Letos se k nám festival díky Markétě Kokšálové vrací a vy můžete být u toho.

Zhruba tříhodinový festivalový program začne v 17.30, vstupné je 120 Kč. Celým večerem bude provázet Tomáš Kadlec, instruktor skalního lezení a horský průvodce.

Jitka Sobotková

28872613 10215614991224854 363065530950753630 n

Co se bude promítat

DugOut
Sekyra. Prales. Dva dobrodruzi a rodinka z Amazonie. Dugout znamená loď vytesaná z jediného kusu kmene. A přesně takovou loď si vytesali dva dobrodruzi Ben a James. Kam na ní doplujou?

Oči Boha
Řeka Saryjaz láká ty nejlepší kajakáře už od 30. let minulého století. Dobrodruhy, sportovce a blázny, kteří na pomezí Kyrgyzstánu a Číny mají odvahu vystavit se silnému proudu v kaňonu, aby se na konci své cesty podívali do očí boha.

Teória šťastia
Poetický filmový příběh o kontrastu lezeckých generací na Slovensku.

Oddaný
Volné potápění s kosatkami na norském pobřeží.

Back to Heights 
Film o slacklinerce Anče Kuchařové. Po úrazu kolena se vydává na expedici do Maroka, kde znovu hledá motivaci a odvahu stoupnout si na highlinu.

Nefritové vody 
Coast to coast na Novém Zélandě je jedním z nejstarších multisportovních závodů na světě. Ve startovním poli jsou i dvě ženy – Hollie a Robyn. Jaká je jejich motivace zúčastnit se náročného závodu?