Poděkování z Dětského domova Mikulov

Všem přátelům, kamarádům, sponzorům a příznivcům našeho Dětského domova Mikulov chceme popřát, aby v klidu, pohodě a radosti prožili svátky vánoční tak jako my v našem domečku.

Na Štědrý den zasedne s tetami-vychovatelkami asi polovina z dvaceti čtyř dětí, které se nedostanou během svátků do své biologické rodiny nebo ke svým příbuzným. Tak jako v minulých letech jsou výhradními sponzory letošních Vánoc Rádio Jih v projektu Jižanský vánoční strom, projekt neratovických studentů „Milý Ježíšku" a firma Hello Innovation Praha v projektu Hello dětem. Velké PODĚKOVÁNÍ patří také zaměstnancům obchodního řetězce BILLA v Mikulově, kteří uspořádali sbírku cukrovinek a pamlsků do mikulášské nadílky pro naše děti.

Jsme velmi aktivním dětským domovem, zapojujeme se do řady soutěží a projektů. Můžeme se pochlubit čerstvým druhým místem v soutěži známé české cvičitelky Hanky Kynychové – Hejbejte se a zpívejte s Hankou v kategorii Aerobic kadet. Opět jsme letos soutěžili v seriálových kolech DD CUP, ve spoustě výtvarných, ale i tvůrčích soutěžích. Na jaře letošního roku jsme obdrželi 50. 000 Kč na nákup keramické pece z Nadačního fondu Albert v projektu Kávomaty pomáhají. V keramické dílně jsme nováčky, ale už teď se nám rodí pod rukama krásná keramická díla. Také jsme založili divadelní skupinu Unite s grantem NF Terezy Maxové – Bav se a pomáhej. Samozřejmě děkujeme i všem drobným dárcům, kteří nám věnují sebemenší pozornost a náklonnost.

Letos odešlo z našeho DD pět dospělých zletilých jedinců, kteří se pokouší postavit se na vlastní nohy, jeden chlapec se vrátil zpět do péče otce. Sedm nových dětí našlo v našem zařízení svůj domov. Některé děti prožijí v DD Mikulov velkou část svého dětství, mají zde své kamarády, spolužáky a posléze i vzpomínky na dětství, školu i učitele. Proto děkujeme i městu Mikulov a Mikulovské rozvojové, s. r. o., že i oni věnují našim dětem patřičnou pozornost v podobě zážitků na akcích města a pomáhají zviditelňovat náš dětský domov.

Velké díky patří také firmě Profiplyn Mikulov pana Pavla Dobiáše, který profesionálně dokázal rekonstruovat plynovou kotelnu přesně v době, kdy byl během podzimních prázdnin Dětské domov bez dětí. Ty trávily prázdniny na Bezdězu. Děti tak žádnou změnu nepocítily, protože když se vrátily z prázdnin už se zase topilo. Na tuto rekonstrukci jsme získali finance od našeho zřizovatele, jímž je Jihomoravský kraj.

Vážení přátelé, kamarádi, sponzoři a příznivci, jsme rádi, že vás máme a přejeme Vám do nového roku 2016, abyste vykročili pravou nohou a byli provázeni jen samou pohodou. Také aby Vám zdraví nechybělo a sluníčko Vám život prosvítilo.

Za DD Mikulov Mgr. et Mgr. Lada Válková

prani k tisku