Květen v G-centru

Pátý měsíc letošního roku jsme užili ve zdraví a pohodě našich dnů. Oslavili jsme májové svátky v duchu tradic a těšili se z příjemného počasí, které nám dovolí trávit čas venku.

5. května jsme společně oslavili Den matek, svátek všech maminek napříč věkem. S kulturním vystoupením jsme mezi námi přivítali učitelky a žačky ZŠ Hraničářů, které nám s pásmem písniček, říkanek a hry na flétny navodily slavnostní atmosféru setkání. Zavzpomínali jsme na maminky s láskou a pokorou.

Dne 19. a 31. května byly připraveny na žádost našich uživatelů společné oslavy narozenin: popřáli jsme hlavně zdraví a spokojenost paní Marii H. a panu Františku K.

Poděkovali jsme za občerstvení a vínko, obě narozeninová setkání se nesla v přátelské atmosféře a klidu.

Ve středu 18. května byl organizován první letošní termín dne otevřených dveří. Tradiční akce v jarním čase nabízela prohlídky prostor poskytovaných sociálních služeb, ukázky z volnočasových aktivit seniorů, propagační materiály, prezentaci a fotogalerii ze společných akcí. Nabídku využila desítka zájemců.

Pátek 20. května byl ve znamení společného výletu, jehož cílem bylo historické centrum našeho města, a to Dietrichsteinská hrobka – významná to kulturní památka význačných majitelů zdejšího panství.

Paní průvodkyně nás seznámila s historií šlechtického rodu, jejich nejvýznačnějšími osobnostmi a dále nás provedla kaplí a kryptami, v nichž jsou uloženy ostatky jednotlivých členů rodiny. Dostali jsme brožovaný výtisk s kompletní historií a vývojem této jedinečné stavby.

Po krátké procházce po Náměstí jsme se občerstvili v lahůdkářství a před obědem jsme se vrátili do domova. Počasí nám vyšlo nádherně, děkujeme za umožnění návštěvy památky, žákům SOU za doprovod a pomoc při cestě.

Našim volným časem se také v tomto měsíci prolnulo hokejové Mistrovství světa v Rusku, v jehož základní skupině se našemu týmu nebývale dařilo. Fandili jsme při společných setkáních v jídelně u velké obrazovky. Nic naplat a sen našich barev se rozplynul po čtvrtfinále. I přesto chlapcům gratulujeme!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Gcentrum

První máj

Sazení muškátů

 

Procházka s učni