Září v G-centru

Konec léta a začátek podzimu se v letošním roce náramně vydařil… Počasí bylo moc prima, užívali jsme si sluníčka a pohody.

1. září proběhla společná oslava narozenin a popřáli jsme zdraví a pohodu paní Pavlíně Š. Děkujeme za občerstvení a víno, které pro všechny přítomné připravila oslavenkyně s rodinou!

Dne 6. září jsme pogratulovali paní Marii K., která pár dní před svými narozeninami nastoupila do naší odlehčovací služby.

Z akcí, které zaslouží mimořádnou pozornost, vybíráme besedu s historicky prvním kaplanem olympijské výpravy na Letních olympijských hrách v daleké Brazílii a jejím „sportovním“ centrem v Riu. Ve čtvrtek 22. září k nám zavítal pan Oldřich Chocholáč, farář mikulovské farnosti, oděn v českém olympijském sportovním úboru, a mohli jsme začít! Skromný a sympatický chlapík se rozpovídal o přípravách na tuto mezinárodní akci, o cestování, pobytu a životě v centru olympijské výpravy. Promítnul nám nespočet fotografií ze své pouti a po více jak hodině, kdy mluvil a odpovídal na naše dotazy, jsme poděkovali a potleskem odměnili jeho znamenitý „výkon“.

 

Beseda s kaplanem LOH 22

Děkovný návrat do nedávné minulosti: v červnu t. r. jsme avizovali podání žádosti o grant z fondu Nadace ČEZ k pořízení pojízdného elektrického zvedáku. Po odkladu nakonec náš projekt dostal šanci a v pátek 26. srpna bylo zahájeno střádání bodů v rámci mobilní aplikace „EPP – Pomáhej pohybem!“ Úkolem bylo nasbírat pohybovými aktivitami dobrovolníků, kteří využívají zmiňovanou aplikaci, téměř 370.000 bodů. Vše se podařilo velmi brzy, už v úterý 30. srpna byl sběr bodů ukončen a tím byl naplněn stanovený cíl!

Děkujeme všem, kteří nám darovali potřebné body za jejich dřinu, a náš projekt takto podpořili. Po vyřízení nezbytné administrativy bude pořízena moderní pomůcka pro každodenní ošetřovatelskou práci s našimi seniory v domově! Poděkování od nás patří Nadaci ČEZ, která tímto charitativním způsobem finančně pomáhá potřebným!

 

Vycházka s učni do cukrárny 9

Se začátkem školního roku nám začali pomáhat učni při skupinovém odborném výcviku, který v naší organizaci provádí dvakrát měsíčně. Mimo to k nám v rámci individuálního výcviku dochází několikrát týdně skupinka učňů. Spolupráce si vážíme a jsme za ni moc rádi!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum