Leden v G-centru

S novým rokem máme za sebou první měsíc a byl to leden „ledový“… téměř celý měsíc mrzlo a byla opravdová zima. V našem domově bylo příjemně, čas byl využíván ke společným činnostem: rukodělným, kognitivním a kulinářským.

Ve dnech 6., 23. a 27. ledna bylo u nás veselo! Společné oslavy narozenin i v novém roce pokračují jako tradice, která se dodržuje už řadu let! Postupně jsme pogratulovali paní Anežce N. (narozena 7. 1.), Vlastě S. (narozena 22. 1.) a paní Marii P. (narozena 29. 1.), která oslavila významné životní jubileum. Dále jsme s kyticí popřáli: 11. 1. paní Alžbětě D., 20. 1. paní Erice L. a 23. 1. paní Františce J. Při společných oslavách bylo připraveno občerstvení, příjemně jsme poseděli a všem oslavenkyním přejeme zdraví!

Nový rok byl tradičně zahájen společným setkání s vedením organizace, které proběhlo ve středu 4. ledna. Zájemci o setkání se shromáždili v jídelně, kde byli ředitelem seznámeni s událostmi a akcemi posledního čtvrtroku 2016 a s plány na rok 2017. Po celou dobu výkladu byly na televizní obrazovce prezentovány fotografie ze života v domově.

V pátek 6. ledna jsem na „Tři krále“ odstrojili vánoční stromky a tím u nás skončilo vánoční období. Už jen prožité okamžiky, vzpomínky a fotografie zůstanou v našich myslích na tento krásný čas!

S ohledem na vývoj epidemiologické situace byl od 6. ledna v domově pro seniory vyhlášen ZÁKAZ NÁVŠTĚV, který byl doporučen Krajskou hygienickou stanicí v Brně. Trvá do dnešních dnů a touto cestou děkujeme za jeho respektování a dodržování všem rodinným příslušníkům či přátelům našich uživatelů. O jeho ukončení Vás budeme neprodleně informovat!

Při individuálních aktivitách se pracovníci věnovali seniorům s prvky bazální stimulace, podpory a nácviku jednoduché motoriky rukou. Při společných aktivitách byly rovněž podporovány motorické schopnosti, kognitivní funkce a vyráběli jsme si maličkosti, které nám oživí společné prostory v domově.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcengtrum

Volný čas

Práce s SOU