Nové uspořádání knihovny

I přesto, že se intenzivně pracuje na vybudování nové knihovny v bývalé hasičské zbrojnici, přistoupili jsme k novému uspořádání, jelikož ještě nejméně dva roky zůstaneme ve stávající budově.

Největším problémem je v současnosti oddělení pro dospělé. Již nemáme prostor pro nové tituly a stávající se nám nechce umístit do nevyhovujícího skladu ve sklepě, protože tam by byly znehodnoceny. Hledali jsme tedy jiné možnosti.
Naučnou literaturu pro dospělé jsme přesunuli do 1. poschodí, což některým seniorům sice stíží přístup, ale knihovnice jsou ochotné jim vybrané tituly přinést do přízemí.
Kancelář a místnost pro katalogizaci a zpracování knih je nyní ve 2. poschodí, čímž se však zmenšil prostor pro výstavy, ale vznikl tak prostor pro nejmenší. V útulné pestrobarevné místnosti je umístěna knihovna pro děti do devíti let, hračky, Family Point, maminky zde mají možnost relaxovat, přečíst si časopisy nebo vybrat knihy o výchově a péči.

Nové regály ozvláštnily oddělení pro děti a mládež a vznikla zde odpočinková zóna s křesly a více studijních míst. Vše je vybavené pro maximální pohodlí čtenářů a návštěvníků a doufáme, že se našim uživatelům bude toto nové uspořádání líbit.

Ze statistiky za rok 2016

Počet titulů v knihovně 22 154

Nové knihy 1 566

Vyřazené 166

Registrovaní čtenáři 919

Návštěvníci knihovny 24 725

z toho kulturních a vzdělávacích akcí se zúčastnilo 4 246 občanů

Vypůjčilo se celkem 30 535 knih

Uspořádali jsme pro veřejnost 102 vzdělávacích akcí a 35 kulturních akcí.

Ilona Salajková, vedoucí knihovny

DSCN9740