Pomáhejme dobré věci

Milí Mikulované, až do 4. dubna máte možnost pomoc dobré věci. V prodejnách TESCO v Mikulově, ale i v Břeclavi můžete hlasovat pro projekt AIDED, z. s., nazvaný VČAS A BEZPEČNĚ DO BŘECLAVSKÝCH ŠKOL.

Byť se může jednat o „břeclavský“ projekt, tak i mnoho Mikulovanů a mládeže jezdí do Břeclavi do škol, na úřady, za nákupy nebo i zábavou a všichni víme, jak tam vypadá dopravní situace. Tím, že vhodíte žeton, který dostanete při placení v TESCU, do třetí ZELENÉ SCHRÁNKY podpoříte projekt, jenž pomůže bezpečnosti.

„Notoricky známé problémy v břeclavských ulicích se týkají nejen obyvatel města. Jsou navíc natolik palčivé, že i tento projekt může významně přispět nejen k ušetření času při cestách napříč městem, ale někdy i zabránit značným komplikacím, zachránit zdraví nebo život,“ říká Mgr. Jana Vlková z týmu AIDED z. s., „Břeclavská zácpa“.

Aktivisté „Břeclavské zácpy“, která je součástí neziskovky AIDED věří, že zákaznická veřejnost projekt podpoří a bude možné řešení dopravy posunout zase o kousek dál ve prospěch plynulosti a hlavně bezpečnosti. „Bylo by tak možné přispět např. k posunutí nebezpečných přechodů pro chodce v křižovatkách, navrhnout vytvoření nových bezpečných přechodů pro chodce v dalších částech města, přispět k lepší informovanosti školních dětí a mládeže o tom, jak se bezpečně chovat v extrémních dopravních situacích a podílet se na řešení dalších úkolů,“ upřesnila k záměru projektu Jana Vlková.

js

tesco