Duben v G-centru

Letošní apríl byl opravdu „aprílem“ a můžeme jen smeknout před našimi předky, kteří bez sofistikovaných přístrojů a počítačů odpozorovali v přírodě to, co pojmenovali v pranostikách a rčeních! Počasí bylo jako na houpačce, došlo na slunce, vítr, déšť, sníh, teplo a chlad s mrazíky. Nám se žilo i přesto dobře a mimo běžných denních záležitostí jsme se hojně věnovali pohybovým aktivitám.

Ve dnech 7. a 24. dubna byly oslaveny společně narozeniny: pogratulovali jsme paní Štefánii M. a panu Antonínu M. Děkujeme za pozvání k občerstvení a přejeme především zdraví a životní spokojenost!

V březnu zahájený společný projekt téměř stovky domovů pro seniory s názvem „Jedeme v tom společně!“ pokračoval druhým měsícem v dubnu. Cíl aktivity spočívá v pohybu, a to šlapání na rotopedech! Pokračovali jsme od pondělí do pátku šlapáním kilometrů a kilometrů. Kolik jsme jich nakonec zvládli, nebylo před uzávěrkou Zpravodaje známo, proto se k celkovému výsledku vrátíme ještě v následujícím měsíci. Akci podpořili: záštitu převzala manželka prezidenta, paní Ivana Zemanová se svojí Nadací, a dále akci sponzorují: Innogy, Insportline, Kofola, pivovar Litovel, Mobilní zahrádky, Revue50plus.cz a Nadace Agrofert.

Slavnostní ukončení a vyhlášení výsledků bude realizováno 4. května, a to prostřednictvím internetového vysílání přes „youtube“, kterého se samozřejmě zúčastníme.

V úterý 4. dubna bylo připraveno druhé pravidelné setkání vedení organizace se seniory. Bylo zrekapitulováno první čtvrtletí, uživatelé byli seznámeni s plány na měsíce duben až červen a také s připravovanou dostavbou a rozšířením kapacity pobytových služeb. Byly promítnuty fotografie z akcí v prvním čtvrtletí a mluvili jsme o současné době.

Při společných aktivitách jsme si připravili a dokončili velikonoční dekorace, nazdobili pokoje a chodby vlastnoručně vyrobenými dekoracemi. Velikonoce jsme užili ve zdraví a pohodě!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Posezení

Velikonoční pondělí