Květen v G-centru

Májový měsíc nám přinesl příjemné počasí, pohodu a množství zážitků, na které se jen tak nezapomíná. Tím, pro nás hodně významným, byla návštěva první dámy a manželky prezidenta republiky paní Ivany Zemanové, která se uskutečnila poslední den tohoto krásného měsíce.

Ve dnech 2., 5., 16. a 22. května byly organizovány společné oslavy narozenin: pogratulovali jsme postupně – panu Jiřímu P., který se narodil 1. 5., dále ke krásnému životnímu jubileu paní Květoslavě D., narozené 6. 5., paní Martě V. a nakonec naší nejstarší uživatelce paní Marii H., která se narodila 19. 5. Všem děkujeme za pozvání s bohatým a chutným občerstvením a přejeme hlavně zdraví a spokojenost! Dále jsme pogratulovali s kyticí v ruce dne 10. 5. paní Barboře F.

Ve čtvrtek 4. května proběhlo společně závěrečné vyhodnocení projektu domovů pro seniory s názvem: „Jedeme v tom společně 2017!“ Dva měsíce trvající zápolení jsme zvládli, naší ambicí nebyly první pozice, tedy na „bedně“, ale jsme rádi a pyšní na to, že naše patnáctka seniorů závod zvládla, společnými silami ušlapala téměř 1.500 kilometrů a dosáhla celkového umístění na 34. místě. Vítězi byli všichni, kteří ve zdraví tuto aktivitu zvládli. Slavnostní ukončení a vyhlášení výsledků bylo vysíláno prostřednictvím „YouTube“, zúčastnili jsme se ho a přítomní senioři dostali pamětní listy jako připomínku na tyto „sportovní“ okamžiky. Děkujeme pracovníkům: Vlaďce Ž. a Radkovi H., kteří se starali o funkčnost tohoto jedinečného týmu, vše zabezpečovali a komunikovali s organizátorem akce.

V úterky 9., 23. a 30. 5. naše seniory navštívila paní dobrovolnice Darja. Vždy měla připravena zajímavá témata, která skupinově prezentovala a následně se k nim rozvinula diskuze. Děkujeme za tuto ojedinělou aktivitu a těšíme se na další setkávání.

Dne 11. května jsme v domově předčasně oslavili svátek maminek. S kulturním pásmem mezi nás přišla děvčátka z MŠ „Sluníčko“, která zatancovala, zahrála na flétnu, zarecitovala a zazpívala. Na závěr setkání předaly přítomným ženám kytičky, které věnovala paní H., jejíž rodinná příslušnice tráví čas v našem domově. Se slovy a vyjádřením díků personálu za péči a starostlivost, která je věnována všem seniorům – DĚKUJEME! Pochvala za roztomilé vystoupení patří učitelkám a dětem z mateřské školky.

Oslava svátku matek

Pátek 19. května byl dnem prvního letošního výletu. Třináctka seniorů se v doprovodu pracovníků a učňů vydala po „vlastních“ do centra našeho krásného města a navštívila židovskou synagogu. Po zajímavém komentáři pracovníka regionálního muzea jsme si prohlédli prostory, seznámili jsme se s historií této stavby a jejím vývojem.

Potom jsme navštívili jednu z cukráren na náměstí, kde jsme poseděli a občerstvili se zákusky, kávou a zmrzlinou. Na oběd jsme se vrátili do domova. Počasí nám vyšlo a všem zúčastněným se na výletě líbilo.

Děkujeme panu řediteli muzea za umožnění návštěvy, učňům místního SOU za pomoc na cestě, pracovníkům za doprovod a seniorům za účast!

V sobotu 27. května naši organizaci navštívili brigádníci, a to pracovně. Kluci a děvče z kroužku bojových umění, nejen že sportují, ale jejich vedoucí je vedou i k jiným lidským vlastnostem důležitým pro život. Pomohli nám s natěračskými pracemi, očistili lavičky a natřeli je barvou. Moc děkujeme!

Gcentrum

Ve středu 31. května nás poctila svojí návštěvou první dáma a manželka prezidenta, paní Ivana Zemanová, která měla svůj program v rámci třídenní návštěvy pana prezidenta v kraji. Přijela v doprovodu manželky hejtmana Jihomoravského kraje paní Jany Šimkové.

Po přivítání si prohlédla prostory domova, osobně se setkala se seniory a popřála paní Marii M. k zítřejším narozeninám. Dále se pozdravila s paní Marií P., se kterou se potkala před sedmnácti lety na zámku v Mikulově a paní Marie má z tohoto setkání památku - společnou fotografii. Poté se setkala se seniory ve společenské místnosti a na zahradě domova a s každým se osobně pozdravila.

Na závěr návštěvy předala pro naše seniory drobné pozornosti a od nás paní Zemanová dostala: na přivítanou květiny, které nám připravilo a krásně naaranžovalo květinářství Eden z Mikulova a při rozloučení dárkové kazety s vínem od vinařství Červinka z Horních Věstonic a vinařství Rauš z Mikulova. Při posezení v altánku na zahradě byly ke kávě nabídnuty výborné domácí koláčky, které upekla paní Růžena K., bydlící v bytě DPS.

Návštěva IZ

Vše bylo naší organizaci poskytnuto sponzorsky, za což děkujeme!

Blíží se prázdniny a touto cestou chceme poděkovat pedagogickému sboru a učňům GSS a SOŠ v Mikulově za dlouhodobou a trvalou pomoc při péči o seniory v domově. Ať už se jedná o skupinovou praktickou výuku, a to vždy v pátek jednou za čtrnáct dnů nebo o individuální praxi v týdenním režimu či pomoc při zajištění fakultativních výletů. Spolupráce je na výborné úrovni, přínosná pro obě strany a jsme za ni moc rádi!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous