(Audio)kniha do vlaku v létě osvěží projekt knih na nádražích

Aplikace audioteka.cz se zapojila přes léto do projektu Kniha do vlaku, díky kterému jsou knihovničky na nádražích a lidé si z nich mohou vzít čtení na cestu.

Projekt Kniha do vlaku vznikl v Městské knihovně Mikulov. Audiotéka doplnila letní nabídku o možnost poslechu jedné z audioknih. Stačí dojít do knihovničky na nádraží, kde objevíte plakátek na (Audio)knihu do vlaku. Pak si budete moci poslechnout jednu ze dvou audioknih, a to zdarma v aplikaci „Audioteka“.

Po celé České republice jsou na nádražích desítky knihovniček. Knihu si můžete v jedné z nich půjčit a v další ji vrátit.

„Jsem velmi ráda, že se podařilo osvěžit projekt Kniha do vlaku. Audioknihy jsou velmi oblíbeným médiem právě na léto, při cestování, na dovolenou a těší mě, že nám Audiotéka nabídla dva tituly jeden pro dospělé a druhý pro děti, které si cestující mohou poslechnout zdarma. Projekt Čtěte ušima aneb (Audio)kniha do vlaku reaguje na současné trendy ve čtení, a jsem velice ráda, že čtenářům můžeme nabídnout něco nového,“ řekla Ilona Salajková, koordinátorka projektu Kniha do vlaku.

„Akce probíhá od června do konce léta. Vyberte si jednu z audioknih: Příběhy zvířátek, kterou načetl Jiří Lábus anebo audioknihu Nechtění, s hlasem Michala Guláše,“ řekla Alžběta Vorlová z audioteka.cz. Vybrané audio čtení si můžete poslechnout v aplikaci „Audioteka“ zcela zdarma.

js

audioteka