Klub seniorů informuje

Druhá polovina měsíce června v našem klubu byla bohatá na celou řadu velmi pěkných a zajímavých akcí. Velmi aktivní byly především členky pěveckého sboru, které připravovaly kulturní programy nejen na naši poslední akci v měsíci červnu, ale také na družební setkání se zlínskými seniory v měsíci září.

Vedení klubu seniorů všem členům pěveckého sboru moc děkuje za pravidelnou a svědomitou přípravu kulturních programů na všechny naše akce. Jejich ochoty a obětavosti si moc vážíme a dovedeme ji ocenit!

Dne 28. června se v sále centra uskutečnilo Zábavné odpoledne s hudbou. I když ten den nám počasí moc nepřálo, protože bylo úmorné vedro, sešlo se nás opravdu hodně. Kulturní program tradičně připravily členky pěveckého sboru při KS. Poblahopřáli jsme také seniorům a seniorkám, kteří se v prvním pololetí tohoto roku dožili významného životního jubilea a předali pěkné dárečky, věnované městem Mikulov. K tanci a poslechu nám tentokrát hrál pan Miloš Škamrada. Zábavné odpoledne se vydařilo na jedničku. Vedro, nevedro, senioři se vesele bavili a točili se v kole jako o život. Vedení Klubu seniorů děkuje nejen členkám pěveckého sboru za pěkný a vtipný kulturní program, ale i všem ostatním členům za výrobu vynikajících chlebíčků a dalších dobrot na tuto skvělou akci. Největší dík patří paní Marii Babicové za velkou ochotu a obětavost. Děkujeme!

Další mimořádnou a skvělou akcí bylo dne 30. června Posezení ve vinném sklípku na Pavlovské ulici. Sešlo se nás celkem 29. Tentokrát nám hrál na akordeon náš dlouholetý člen pan Alois Greguš a všichni přítomní si s chutí zazpívali. Stoly ve sklípku se doslova prohýbaly pod tíhou dobrot, které zúčastnění přinesli. Vedení Klubu seniorů děkuje paní Valerii Eliášové za vynikající cukroví, výborné víno, také paní Štěpánce Moravcové a všem ostatním, kteří nezůstali pozadu a nanosili spoustu dalších dobrot. O legraci to odpoledne rozhodně nouze nebyla. Všichni odcházeli spokojeni a plni dojmů a už teď se těší na další posezení ve sklípku v příštím roce.

V měsíci červenci jsme se sešli dvakrát, a to 4. a 11. 7. při opékání špekáčků. Toho 11. 7. se nás sešlo celkem 23 seniorů. I počasí nám tentokrát přálo, a tak jsme si to náležitě užili. Vedení Klubu seniorů děkuje všem, kteří přinesli různé pochutiny, ale především těm, kteří vařili dobrá kafíčka, pečovali o naše méně pohyblivé seniory a provedli i úklid po akci.

Dne 7. července jsme ve smuteční obřadní síni v našem městě doprovodili na poslední cestě naši dlouholetou členku, vynikající zpěvačku a velmi dobrou kamarádku paní Zuzanu Michnovou. Budeme na ni vždy v dobrém vzpomínat. Čest její světlé památce!

Senioři, připomínám, že i nadále budeme každé úterý od 14 hodin opékat v Centru pro volný čas!

Libuše Danielová

seniori