Černé autobusy LEO EXPRESS propojily Mikulov s Vídní a Varšavou

Ukrývá se v náručí čtyř vršků. Líně se choulí ve svahu údolí, kde se ho dotýkají vinice. S trochou naivity byste ho vyměnili za pohádkové kulisy. O čem je řeč? O městě, které vám stoupne do hlavy – Mikulově!

Jedinečnost a kouzlo tohoto místa nás uchvátilo natolik, že jsme se rozhodli vést přes Mikulov a Pasohlávky naše autobusové linky, aby se krásy města dostaly i k cestovatelům nejen ze zahraničí. Také fakt, že doposud neexistovalo žádné přímé spojení s Vídní a jejím letištěm nebo polskou Wroclawi a Varšavou nás přimělo zastavovat i právě zde. Naším spojem se dá také dojet do Prahy s přestupem na vlak v Olomouci.

Na místo vás dopraví naše pohodlné autobusy, které jsou vybaveny wifi připojením, kávovarem a občerstvením. Na spojích také naleznete Business Class – koncept, který můžete znát z našich vlaků. Zvláštností je větší prostor na nohy a nabídka z menu zdarma.

V Mikulově zastavujeme na zastávce U Parku, v Pasohlávkách vedle Aqualandu Moravia – při koupi naší jízdenky s výstupem v Pasohlávkách automaticky dostáváte 10% slevu na vstupné do aquaparku.

Naše autobusy odjíždějí směr Vídeň v 07.10 a v 19.00, kdy zejména ranní čas nahrává k jednodenním výletům do hlavního města Rakouska nebo k odletům z nedalekého letiště. Autobusy jedoucí směr Wrocław odjíždějí ve 14.10 a směrem do Varšavy v 8.20. Oba spoje také projíždějí Brnem, Olomoucí nebo Ostravou.

Jízdenky na spoje můžete zakoupit online na našem webu nebo hotově u provizních prodejců – např. v Turistickém informačním centru Mikulov anebo na pokladnách Aqualandu Moravia.

KAM S NÁMI CESTOVAT?

Díky tomu, že tato linka jezdí do mnoha polských měst, tak máte jedinečnou příležitost tato města zahrnout do vašich cestovatelských plánů!

Katowice – město proslulé hornictvím nyní hostí jedno z nejhezčích interaktvních muzeí o této těžké profesi. Projděte se po Rynku, historickém centru města, na kterém se pořádají trhy, koncerty a výstavy umění. Spodek, v překladu „podšálek“, je sportovní a kulturní hala, jejíž tvar připomíná UFO.

Wrocław je plná kouzelných překvapení. Kde jinde totiž najdete jedny z nejlepších jazzových festivalů, japonskou zahradu a armádu trpaslíků! Zajeďte se podívat do hlavního města Dolního Slezska, které díky svým bludištím ostrovů a mostů získaly přezdívku „Benátky Polska“. Zajděte se podívat na Raclawické panorama, malířské dílo, které má neuvěřitelných 15 m na šířku a 114 m na délku. Je doplněno o trojrozměrné skutečné předměty v popředí, kdy ani nevíte, co vše je malířské dílo a co plastika.

Varšava, hlavní město Polska, které během druhé světové války téměř zaniklo. Navštivte muzeum Varšavského povstání, které vzdává hold všem těm, kteří bojovali a umírali za nezávislost své země. Moderní muzeum sídlící v bývalé tramvajové elektrárně provází návštěvníky prostřednictvím interaktivních displejů, videozáznamů a fotografií.

Do Vídně určitě na Sachr dort! Nesmíte také opomenout sídlo Habsburků Hofburg, které skrývá sbírku korunovačních klenotů. Další turisty oblíbenou destinací je zámek Schönbrunn, který býval císařskou letní destinací. Ale také dóm svatého Štěpána či zámek Belvedere, klenot rakouského baroka, určitě stojí za vaši návštěvu.

Veškeré informace ohledně jízdních řádů, poloh zastávek nebo informací o destinacích na trase naleznete na našem webu www.le.cz.

le

LE bus 1