Bosch je v Mikulově už 10 let

Společnost Bosch je v Mikulově už deset let. Tak dlouho ve městě působí Servisní centrum elektrického nářadí Bosch, které postupně rozšířilo sféru své působnosti za hranice České republiky.

U příležitosti výročního působení ve městě firma uspořádala v pátek 23. června slavnostní ceremoniál, na kterém nechyběl ani starosta Mikulova Rostislav Koštial a další významní hosté, mj. zástupce Bosch Group v České republice Milan Šlachta, vedoucí mikulovského střediska Tomáš Hrnek a také Marco Steih, který zodpovídá za celosvětovou servisní síť elektrického nářadí Bosch.

„Moc si toho, že je firma Bosch v Mikulově, vážíme. Nejenomže patří mezi největší zaměstnavatele, ale dělá městu i dobrou reklamu. Je to velmi dobrá značka, a tudíž propagace adresy, kde sídlí, a tím přispívá k rozšiřování povědomí o Mikulovu po celé střední Evropě,,“ řekl starosta Rostislav Koštial.

Středisko zahájilo svou činnost v roce 2007 a postupně rozšiřovalo sféru své působnosti za hranice České republiky. Kromě českého trhu nyní obsluhuje také trh slovenský, maďarský, rakouský a částečně i německý.

 

bosch03

Tehdejší novostavba centra v hodnotě čtyř miliónů eur byla postavená za rekordních devět měsíců na „zelené louce“ a uplatnění zde našlo prvních čtyřicet pracovníků. V roce 2014 pak Bosch zainvestoval do rozšíření centra dalších pět miliónů eur a tímto ztrojnásobil plochu místního střediska z původních 3 000 na 9 000 m2.

Spolupráci s městem označil za oboustranně výhodnou i Milan Šlachta a ocenil stabilitu vztahů. „Těší mě, že se nám i přes nedostatek techniků na trhu práce podařilo postupně vytvořit 120 pracovních míst. Mikulov je výhodný z hlediska logistiky a nachází se přesně v centru existující poptávky pro trhy v okolních zemích,“ řekl reprezentant Bosch Group v České republice.

Tomáš Hrnek, vedoucí mikulovského střediska, doplnil: „Mikulovské servisní centrum zoptimalizovalo před deseti lety strukturu servisních středisek Bosch ve třech zemích a tím zlepšilo servisní výkon a kvalitu. Je vybaveno moderní technologií a v procesech využívá Bosch Production System, který je založen na principech ‚štíhlé výroby‘. Elektrické nářadí se tak v Mikulově během opravy nezdrží ani 24 hodin.“

js, foto: archiv Bosch

bosch

Starosta města Rostislav Koštial (uprosted) společně se zástupci firmy Bosch Milanem Šlachtou a Tomášem Hrnkem