Dům dětí a mládeže Mikulov změnil adresu

Dům dětí a mládeže Mikulov se v červnu přestěhoval na novou adresu. Od 1. 6. funguje na ul. Svobody 6 v budově GSS Mikulov. Ředitelky Aleny Židelové jsme se zeptali na pár otázek:

Nyní jsou sice prázdniny, ale pro pracovníky DDM zdaleka ne. Nejenomže musí připravit do začátku nového školního roku prostory, klubovny a zázemí pro spoustu dětí, ale po celé léto probíhají tábory. Ty jsou plně obsazeny a během prázdnin se na nich vystřídá přes dvě stovky dětí.

DDM bude na nové adrese využívat prostory v přízemí a 1. patře a také zahradu a tělocvičnu. „Stěhovali jsme se průběžně už od března, úpravy nám zabraly a ještě zaberou spousty času. Moc děkujeme všem, kdo nám pomáhali. Hlavně interním pracovníkům a dobrovolníkům, kteří nám přišli pomoct, také firmě Zemánek Mikulov, která nám zdarma poskytla autodopravu na stěhování,“ řekla ředitelka Alena Židelová.

Zároveň prozradila, že od nového školního roku chce společně se svým týmem zavést některé novinky. „Chceme rozšířit svoji činnost i do oblasti přírody a ekologie, máme navázanou dobrou spolupráci se Správou CHKO Pálava, kteří také budou s námi pořádat příměstský tábor Domeček v přírodě. Dále bychom se chtěli zaměřit více na sportovní oblast a ještě rozšířit svoji činnost do dalších okolních obcí,“ řekla ředitelka.

V současné době má DDM Mikulov 3 interní pracovníky, 38 lidí pracuje externě jako vedoucí kroužků. Ty probíhají jak v Mikulově, tak na odloučených pracovištích v Březí, Dolních Dunajovicích, Drnholci a Novosedlech.

Celkem bylo ve školním roce 2016/2017 zapsáno k zájmovému vzdělávání 684 dětí a žáků v celkem 47 kroužcích.

Aktuální nabídku kroužků na školní rok 2017/2018 vám přineseme v některém z dalších vydání.

js

IMG 9131