Filmová reportáž o Mikulovu se vysílá v 60 městech v USA!

Přes dva a půl milionu diváků v šedesáti amerických městech na televizních obrazovkách a v řadě jiných zemí přes internet se v těchto dnech seznámilo s Mikulovem a jeho okolím.

„Vysílání má v Americe kladné divácké ohlasy a věřím, že se bude líbit i vám,“ řekl John Honner, americký producent českého původu, zakladatel a ředitel společnosti Czech-American TV, která vysílá již čtrnáct let zejména v USA dokumentární pořady o českých regionech, městech, památkách, tradicích, folkloru a gastronomii.

Tým filmařů včetně Johna Honnera navštívil jižní Moravu a samotný Mikulov začátkem července a všechny načerpané zážitky formou reportáže prezentoval americkým divákům.

Televizní pořad o regionu Jižní Moravy a zejména o Mikulovu můžete zhlédnout na webových stránkách televize, konkrétně na http://www.catvusa.com/broadcast/south-moravia-mikulov/ až do konce letošního roku. 

Město Mikulov je dlouhodobým partnerem neziskové organizace Czech-American TV, která si klade za cíl šíření povědomí o České republice a její kultuře. Reportáž o Mikulovu byla součástí vysílání o Jihomoravském kraji, který je také partnerem pořadu.

V USA televizní vysílání sleduje přes dva a půl milionu domácností na kabelové televizi v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků prostřednictvím internetu, a to především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci.

Jedná se o jediný televizní program na světě, který pravidelně vysílá videa v angličtině propagující cizí zemi – a to přímo Českou republiku a její regiony. Vysílání má formu videodokumentů s anglickým výkladem.

Marcela Šimánková, MěÚ Mikulov

image foto 02