Klub seniorů informuje

Ve druhé polovině měsíce září se uskutečnila celá řada pěkných akcí, z nichž je zapotřebí vyzvednout dvě mimořádně zdařilé akce.

Dne 21. září se uskutečnilo dlouhodobě plánované Družební setkání se zlínskými seniory, kteří tentokrát přijeli k nám do Mikulova. Po výborném obědě v jídelně gymnázia v našem městě jsme navštívili galerii Konvent. Vedoucí této galerie paní Knorrová byla velmi milá a vstřícná. Pohovořila nejen o historii této budovy, ale také  o činnosti v posledním období. Společné setkání našich a zlínských seniorů se uskutečnilo ve 14 hodin v sále Centra pro volný čas. Následovalo vystoupení pěveckých sborů a také tanečního oddělení obou měst. Náš pěvecký sbor se rozhodně nenechal zahanbit a předvedl skvělý kulturní program, ve kterém se vyznal z lásky k našemu městu i kraji. Po programu jsme si vzájemně předali dary a drobné dárečky všem hostům. Mezi nás přišli také milí a vzácní hosté, a to senátor Jan Hajda, zastupitelé Města Mikulov Hana Mičková, Zbyněk Tureček a také naše lektorka Iva Šrámková. K tanci a poslechu hráli zlínští senioři na akordeony. Bylo to milé a přátelské slavnostní odpoledne a téměř stovka seniorů se vesele a spontánně bavila. Nikomu se ani domů nechtělo a tak tentokrát Zlíňáci odjížděli až v 17.45 hodin. Vedení Klubu seniorů děkuje všem členkám pěveckého sboru a dalším členům nejen za krásný kulturní program, přípravu sálu a pohoštění pro všechny zúčastněné, ale i všem deseti členkám za upečení vynikajícího cukroví. Velké poděkování patří také všem, kteří o hosty i naše seniory pečovali a provedli úklid po této mimořádně skvělé a vydařené akci. Velké poděkování patří i paní Knorrové za ochotu a obětavost! Byla to opravdu velmi náročná akce, ale zvládli jsme to na jedničku s hvězdičkou. Díky všem!

Další velmi pěknou akcí byla dne 27. září v sále centra oslava Svátku seniorů. Stylová výzdoba a pěkné počasí přispělo k dobré náladě všech přítomných na tomto slavnostním odpoledni. Seniorům přišli popřát děti z MŠ Habánská pod vedením paní učitelky Marie Dostálové a ředitelky MŠ paní Renaty Březinové. Pozadu nezůstaly ani členky pěveckého sboru. Jejich veselý a vtipný kulturní program se všem přítomným moc líbil a společně si také zazpívali. Ve svém středu jsme velmi rádi přivítali poslance ČR pana Jiřího Petrů a jeho asistenta. Přišli našim seniorům popřát a přinesli také milý sponzorský dar, za který jim moc děkujeme. K tanci a poslechu hrál pan Miloš Škamrada. Vedení Klubu seniorů děkuje ředitelství MŠ Habánská a členkám pěveckého sboru při KS za velmi pěkný kulturní program a také všem, kteří se na zdárném průběhu této slavnostní akce jakkoli podíleli. Děkujeme a moc si toho vážíme!

Senioři, pozor!

Nezapomeňte, že dne 25. října ve 14 hodin se v sále centra koná zábavné odpoledne. Program zajistí členové pěveckého sboru a k tanci a poslechu bude hrát Rytmik z Dolních Kounic. A hned 26. října opět ve 14 hodin budeme besedovat s velitelem Městské policie panem Jiřím Hamerníkem a jeho hosty. Na obě tyto akce Vás srdečně zveme!

Libuše Danielová

seniori