Listopad v G-centru

V listopadu naši klienti poměrně více odpočívali a nabírali síly do závěrečného finiše letošního kalendářního roku. Započali jsme přípravy na adventní čas a vyráběli jsme vánoční dekorace.
V úterý 14. listopadu se uskutečnila trojí oslava narozenin: oslavenkyněmi byly paní Jaruška Ch. s paní Ilonou V. a životní jubileum oslavil pan Miroslav M. Všem třem jsme popřáli hlavně zdraví a děkujeme za pozvání.
V pátek 10. listopadu jsme si v předstihu dopřáli „Svatomartinské tradice“: k obědu byla servírována kachna s červeným zelím a knedlíkem a ochutnali jsme mladého vína.
Děkujeme tímto panu Ing. Marcinčákovi za přípravu poledního menu a panu Raušovi z Mikulova za vzorky v podobě několika lahví ze svatomartinské edice. Obojí bylo vynikající!
V průběhu měsíce nás 28. listopadu navštívila paní Darja. Tématem povídání byly spolky v Mikulově. Před zahájením setkání jsme paní dobrovolnici připravili překvapení, a to že jsme jí poděkovali za její dobrovolnickou činnost a předali jí květinu a malou pozornost. Na toto úterý připadl tzv. „Giving Tuesday“, tedy Světový den dárcovství a dobrovolnictví. Paní Darja věnuje našim seniorům pravidelně svůj volný čas a my si jejího přístupu vážíme a upřímně děkujeme!
V úvodu avizované společné volnočasové aktivity byly směřovány k období adventu a Vánoc, připravovali jsme a vyráběli: andělíčky, ozdoby k zavěšení, vánoční koule a svícny. O víkendech se pracovnice se seniory věnovali individuálně výrobě obrázkových koláží a sázení květin.
Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.
Petr Rous
gcentrum
Výroba vánočních koulí