Místní organizace svazu důchodců

Předvánoční posezení

konávalo se v restauraci Eliška, která už kapacitně nestačí pojmout alespoň část z našich téměř čtyř set členů. A tak jsme se letos uchýlili do městského kina. Při sezení v řadách bylo lépe vidět na program (soubor Ptáčata a posléze vystoupení dvou skupin aerobiku – děti z nižšího stupně ZŠ – a na závěr náš vlastní soubor country tanců, který se velmi pilně připravoval). Čtyři desítky jubilantů převzaly z rukou paní místostarostky města Marie Leskovjanové dary města Mikulov i okolních obcí a také dárky naší organizace, vyrobené v dílničkách a sladce naplněné. Bylo to klidné a důstojné. Odpadla sice oblíbená „tombola“ a místo oběda se drobné pohoštění podávalo v přilehlém Kinoklubu. To však vůbec nevadilo. Bylo náročné vše zajistit. Výbor organizace děkuje všem, kteří se o zdar akce zasloužili: městu Mikulov, starostům okolních obcí, Mikulovské rozvojové, p. učitelce Hlavačkové se souborem Ptáčata, paní Richterové Pazderové s dětským aerobikem, firmě Vyhoda, firmě Winberg (p. Procházková), lékárně U Lva (dr. Kopřivová), z našich členů p. Šoupalové a všem tanečníkům Country tanců. Posezení dopadlo k všeobecné spokojenosti, oběd a tanec po programu nikomu nechyběl a členové si tento způsob přejí i nadále.

Plán na leden 2018

1. 1. tradiční výstup na Svatý Kopeček. Sraz ve 13 hodin v CVČ.

8. 1. country tance v 17 hodin, pak následně do konce ledna každé pondělí.

9. 1. ve 14 hodin výběr na Teplice (2000 Kč) a schůze výboru,

v 15h setkání s úsekovými důvěrníky.

17. 1. Aqualand Pasohlávky. Náš ústřední předseda ing. Pospíšil obnovil slevy pro skupiny členů (249 Kč na celý den, wellness za příplatek 100 Kč). Proto se navracíme k původní organizaci se srazem v 9.30 u pokladny.

18. 1. v 16 hodin západní Gruzie. Odložená přednáška s MVDr. Sobotkou.

23. 1. v 15 hodin v archivu Československé legie. Nás, ženy, to pochopitelně zajímá, ale na obdobných vojenských akcích jsme postrádaly muže!

Protože první únorová akce je již 1. 2. v 15 hodin, a to Korejská medicína, uvádíme ji již v tomto čísle. Další akce na únor budou až v čísle koncem ledna.

Radostné Vánoce v kruhu rodiny a hodně zdraví do nového roku přeje nejen našim členům výbor místní organizace Svazu důchodců ČR.

Dobromila Vlčková

seniori02

seniori