Pozvánka na výstavu vín mikulovské vinařské podoblasti

Výstavní výbor místního vinařského spolku Moravín Mikulov připravuje výstavu vína mikulovské vinařské podoblasti, která se uskuteční 10. března v reprezentačních prostorách zámeckého sálu na zámku v Mikulově.

Téměř po celý únor budou všichni členové výboru pracovat na sběru vzorků vín. Rozvoz lahví bude probíhat od 3. do 18. 2., svoz pak od 19. 2. Uzávěrka příjmu vzorků je 23. 2. v 18 hodin. Od 21. do 23. 2. bude možné předání vín v prostorách Štukového sálu vedle Dietrichsteinské hrobky, a to od 15.30 do 18.00 hodin.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni výrobci vína bez ohledu na množství jejich produkce. Přihlášená vína budou soutěžit o šampiona výstavy, nejlépe hodnocené bílé a červené víno. Bude také stanovena nejlepší kolekce vín od jednoho vinaře. Podmínkou pro udělení této ceny je nejvyšší součet bodů 4 druhů vín.

Až do 5. března je možno zakoupit vstupenky na výstavu v předprodeji v mikulovském Turistickém informačním centru za zvýhodněnou cenu 300 Kč. Vstupné zahrnuje volnou degustaci všech vystavovaných vín, skleničku a katalog.

Moravín Mikulov

zima02