Oslavte s námi Světový den mokřadů vycházkou kolem Nesytu v neděli 28. ledna

Dne 2. 2. 1971 byla v íránském městě Ramsar podepsána Úmluva o mokřadech, majících mezinárodní význam především jako biotopy vodního ptactva.

Tuto událost má připomínat Světový den mokřadů, který připadá právě na 2. února. K této příležitosti pořádá Česká společnost ornitologická vycházky do terénu. V roce 2017 se k této tradici přihlásila i Správa CHKO Pálava a jako regionální organizátor spolupořádala jednu z těchto vycházek. Nejinak tomu bude v roce 2018. Když připomínka podpisu tzv. Ramsarské úmluvy, tak kam jinam vyrazit než na jednu z blízkých „ramsarských“ lokalit?

Proto jsme na 28. ledna připravili vycházku kolem rybníka Nesytu, který je největším moravským rybníkem a společně s dalšími rybníky je od roku 1990 zařazen do sítě mokřadů mezinárodního významu jako RS 4 Lednické rybníky. Začátek akce je naplánován na 9.00 hodinu a místo srazu je na hrázi rybníka Nesytu. Do plánovaného ukončení cca ve 12.00 je pro účastníky připravena ukázka kroužkování mokřadních ptáků a vycházka k ornitologické pozorovatelně v tzv. Valtické zátoce. Pokud se rozhodnete oslavit tento den s námi, prosíme o nahlášení účasti na následující kontakty: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo 602 689 057.

Správa CHKO Pálava

chakopalava