• zpravodajmikulov.cz
  • Ostatní
  • Výstavba sportovně zábavního areálu TEPfactor v Mikulově by měla být zahájena ještě v tomto roce. K výstavbě pomůžou dluhopisy.

Výstavba sportovně zábavního areálu TEPfactor v Mikulově by měla být zahájena ještě v tomto roce. K výstavbě pomůžou dluhopisy.

V Mikulově by mělo vyrůst sportovně zábavní centrum TEPfactor. Soukromá společnost ho chce vystavět na okraji města, kde koupila před třemi lety pozemky, a rozšířit tak nabídku služeb a svým ambiciózním projektem podpořit turistický ruch ve městě.

V nově vystavěném areálu má vzniknout herna inspirovaná známou televizní soutěží Pevnost Boyard. Zábavu a adrenalin by tu mělo najít tisíce návštěvníků. Je určena pracovním a sportovním týmům, rodinám s dětmi, školám anebo skupince přátel.

Společnost TEPfactor chce začít stavět už koncem roku a provoz herny spustit napřesrok. Areál bude zajímavý nejenom svým zaměřením, ale také způsobem financování. Do jeho stavby se totiž může zapojit každý zájemce. „Stavba bude probíhat ve třech etapách a náklady s ní spojené budou financovány kromě vlastních zdrojů společnosti také s pomocí dluhopisů pro drobné investory,“ upřesnil ředitel TEPfactoru Jan Daneš.

Od začátku záměru vybudovat tento areál v Mikulově jednala společnost TEPfactor s vedením města. „Od počátku jsme investorům vycházeli maximálně vstříc, hledali jsme možné řešení v rámci lokality, územního a regulačního plánu. Tuto aktivitu maximálně vítáme, protože zpestří nabídku města,“ řekl starosta města Rostislav Koštial.

Mikulovský komplex bude z architektonického hlediska respektovat krajinu a zástavbu v okolí. Výstavba má probíhat ve třech etapách. „První etapu představuje herní dům s pětadvaceti úkoly a kapacitou sto lidí. Druhá etapa počítá s výstavbou ubytovacího zařízení také pro sto lidí. Třetí etapou je vybudování wellness a konferenčních prostor,“ říká ředitel TEPfactoru Jan Daneš. „Interiér bude v duchu tzv. steampunku, plný technologických prvků, ozubených kol a futuristických strojů,“ doplňuje Jan Daneš.

První TEPfactor v Chotilsku na Slapech byl otevřen již před pěti lety a každoročně jím projde více než 30 000 návštěvníků. Pro velký úspěch tohoto centra se v letošním roce počítá s významnou expanzí společnosti, která otevře svou první zahraniční pobočku, a to letos na jaře v Dubaji. Na podzim bude následovat otevření centra ve Varšavě a poté přijde na řadu Mikulov.

Výstavba herní budovy by v rámci první etapy měla spolknout přibližně 30 mil. korun. Tato investice bude financována z firemních dluhopisů, které garantují drobným investorům roční úrok 7 % při splatnosti tři roky. Podle předpokladů bude mít moravský projekt v roce 2019 roční obrat 15 miliónů korun a v roce 2020 již 20 milionů korun, tudíž dostatek financí na splacení dluhopisů.

„Věříme, že TEPfactor může být pro oblast Mikulova velkým přínosem,“ uvádí Jan Daneš. „TEPfactor přivede do Mikulova v rámci své nabídky řadu firem a soukromých návštěvníků a vytvoří tak mnohé podnikatelské příležitosti pro místní firmy. Chotilským areálem prošlo jen v loňském roce 30 tisíc návštěvníků a obrat činil více než 30 mil. korun. Podobná čísla očekáváme i v Mikulově.“

Jitka Sobotková, vizualizace TEPfactor

TEPfactor Mikulov vizualizace

TEPfactor Mikulov vizualizace3