Připomínáme si…

V tomto měsíci uplyne deset let od ustavující schůze Místní organizace Svazu důchodců ČR v Mikulově. Po určitých peripetiích členové vystoupili ze sdružení Svazu důchodců Moravy a Slezska a rozhodli se založit vlastní místní organizaci pod Svazem důchodců České republiky. Ustavující schůze dne 12. března 2008 se zúčastnilo 96 členů, byla provedena volba výboru a jeho předsedkyní se stala paní Hana Sedláčková. Náplní činnosti a posláním se stalo motto Svazu: „Aby člověk nebyl sám.“.

Postupně, tak jak se vyvíjelo široké spektrum činnosti organizace, se přidávali další senioři. A to nejen z Mikulova, ale i z jeho blízkého okolí. V současné době již členská základna dosahuje téměř čtyř set. Organizace má tzv. „Naši Univerzitu 3. věku“, pořádá ozdravné pobyty, sportovní aktivity, přednáškovou činnost, kulturní akce, pobyty v termálních lázních, zájezdy s  poznávacím zaměřením, vycházky po Mikulově i okolí, country tance, návštěvy divadel aj. – o akcích je pravidelná informace ve Zpravodaji.

Od roku 2011 je předsedkyní místní organizace paní Mgr. Ludmila Holubová a pod jejím vedením pracují členky výboru ochotně a obětavě jako tým; těší nás, že se do plánování a organizování akcí aktivně zapojují i další členové, ocenit je zapotřebí i důležitou práci úsekářů.

Zde je namístě poděkovat také vedení města Mikulov a vedení okolních obcí za faktickou i finanční podporu naší činnosti a dobrou spolupráci.  Vážíme si toho, stejně jako možnosti realizovat naše aktivity v Centru volného času.

Od 1. ledna 2018 přijal sjezd Svazu důchodců nové stanovy a změnu názvu na „Senioři ČR, z. s.“. Po zapsání této změny u jednotlivých základních organizací do rejstříku spolků budeme i my používat tento název pro naši základní organizaci v Mikulově.

JUDr. Květoslava Budínová

členka výboru MO SD ČR

DSC08908.1

Z výroční členské schůzu 13. 3.