Květy Pálavy od jara do podzimu

Po celou vegetační sezónu, tedy od jara zhruba do konce října, bude ve vestibulu Správy CHKO Pálava pro školy a veřejnost k dispozici výstavka rostlin Pálavy a blízkého okolí.

Zájemci si zde mohou prohlédnout jak druhy běžné, tak i ty o něco vzácnější, ale nenajdou zde druhy zákonem chráněné ani velmi vzácné (kriticky a silně ohrožené). Na ty se mohou podívat na webových stránkách Správy CHKO Pálava v rubrice Co nyní kvete? (http://palava.ochranaprirody.cz/co-nyni-kvete/), kam jsou v průběhu celé vegetační sezóny doplňovány aktuální informace o právě kvetoucích rostlinách i s jejich fotografiemi.

Budete-li mít jakýkoli dotaz k rostlinám, ať už se bude týkat těch pálavských nebo jiných, neváhejte se zeptat botaničky Správy CHKO Pálava Heleny Prokešové. Najdete ji ve druhém patře budovy Správy v místnosti č. 18. Pokud tam nebude (v sezóně bývá často v terénu), můžete jí poslat e-mail (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) nebo zatelefonovat (731 679 942). Svým zájmem o rostliny ji velmi potěšíte.

Přejeme krásnou vegetační sezónu 2018 plnou radosti z pálavské přírody.

SCHKO Pálava

palava kytky