Vinařství Volařík se přesunulo do nových prostor

Vinařství Volařík se na začátku dubna přesunulo na novou adresu v rámci Mikulova, na ulici K Vápence. Nové prostory jsou čerstvě pokřtěny první velkou akcí – vína ročníku 2017 byla 20. 4. představena odborné veřejnosti.

V nových prostorách vinařství ochutnávalo ročník 2017 přes 120 pozvaných hostů. Mimo vín, která jim představila nová enoložka vinařství, Ing. Eliška Becková, ocenili hosté zejména vzdušnost nových prostor a krásný výhled z terasy vinařství. Široká veřejnost se může do nového vinařství podívat 30. 6. od 10 do 17 hodin v rámci dne otevřených dveří. Prohlídka degustačních prostor i terasy bude volná, zájemci mohou využít organizované prohlídky výroby s výkladem či ochutnat vína v řízené degustaci.

Představení vín ročníku 2017 pro veřejnost proběhne 13. 6. v hotelu Mandarin Oriental Prague a první srpnovou sobotu již tradičně v Křížovém sklepě v Mikulově.

„Stávající prostory vinařství byly již pro náš objem výroby a skladování vína nedostačující,“ uvádí hlavní důvod stavby nového vinařství jeho ředitel Ing. Miroslav Volařík. „Nová budova umožňuje výrobu až tří set tisíc lahví vína ročně a hlavně celý proces zjednodušila. Vše, od příjmu hroznů až po expedici hotového vína, probíhá v jedné hale. Bonusem nového vinařství je výhled na Mikulov, velmi dobrá dostupnost z hlavní komunikace Brno–Vídeň a velké parkoviště. Jsme si vědomi toho, že vinařství bude zajímavé i pro turisty, proto plánujeme přes hlavní sezonu nově i víkendový provoz,“ uzavírá Volařík.

Vinařství Volařík obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský. Je Vinařem roku 2011 a 2014, v soutěži Král vín si za osm let jejího trvání odneslo již šestkrát vítězství za nejlepší kolekci. Vinařství Volařík již čtyřikrát získalo ocenění Champion Valtických vinných trhů. Naposledy se tak stalo minulý týden, kdy se Championem stal Ryzlink vlašský 2016 z viniční trati Levá klentnická.

Markéta Sojková
volarik

VV sudy

VV recepce

Terasa sklenicka