Mikulovské vinné trhy letos slaví desáté výročí

Mikulovské vinné trhy se konají letos už po desáté. V areálu hotelu Zámeček vše vypukne v sobotu 19. května a pořadatelé tuto prestižní akci opět spojili s termínem konání májových Slavností města.

„Letošní ročník trhá opět rekordy a mezi vinaři je o soutěž zájem. Odborná komise v pátek 27. dubna hodnotila na 806vzorků vín z Čech, Moravy, Slovenska i Rakouska,“ říká ředitel Mikulovských vinných trhů Josef Ševčík. Během bodování vín organizátorům pomáhali studenti GSS Mikulov. „Opět byli skvělí, ochotní a nesmírně pracovití a zaslouží si velkou pochvalu,“ poděkoval Josef Ševčík.

Šampionem této prestižní výstavy, která se řadí k největším v České republice a probíhá pod záštitou prezidenta ČR Miloše Zemana, je víno Hibernal, polosuché 2017 od vinaře Josefa Dufka ze Svatobořic-Mistřína.

Slavnostní předávání cen všem oceněným vinařům proběhne jako již tradičně v pravé poledne a poté bude mikulovský probošt Pavel Pacner všechna vína výstavy světit.

Návštěvníci se mohou těšit nejenom na vína, ale také na vynikající kotlíkové polévky a spoustu dalších lákavých stánků s občerstvením v celém areálu hotelového komplexu, a kulturní program. Proběhne i tradiční Mistrovství České republiky natažení vína koštýřem na čas. „Tato disciplína je každoročním lákadlem jak pro soutěžící, tak pro diváky. A když ji moderuje známý zpěvák Jožka Šmukař, je vždy o zábavu postaráno,“ pozval na akci Josef Ševčík.

Areál Mikulovských vinných trhů se v sobotu 19. května otevře v 10 hodin dopoledne a program bude ukončen v 18 hodin. Více informací na www.zamecekmikulov.cz.

Jitka Sobotková

MVT