Mikulovští vinaři jsou na letní turistickou sezonu připraveni

Sdružení Mikulovští vinaři, které spojuje tři malá rodinná vinařství, připravilo pro letošní turistickou sezonu několik atraktivních vinařských programů zaměřených na kvalitní moravská vína, místní gastronomii, historii a kulturu.

Ve dnech 16. a 17. dubna uspořádalo sdružení vinařský fam & press trip, který byl zaměřen na představení nabídky služeb vinařské turistiky všech tří participujících vinařství – Rodinné vinařství Mikulov – Kateřina Šílová, Víno Lípa Mikulov a Vinařství Turold Mikulov – a zároveň i dalších podnikatelů a obchodních partnerů sdružení, kteří působí v oboru turistiky, gastronomie a dalších odvětvích navazujících na cestovní ruch.

„Mikulov je městem s bohatou vinařskou kulturou, historií a tradicemi, které mu ostatní vinařská města mohou jen závidět a ve spojení se špičkovými víny a kvalitními službami je naše nabídka opravdu atraktivní,“ říká sekretář sdružení Petr Očenášek a zároveň dodal, že o akci byl velký zájem. Vedle zástupců různých cestovních kanceláří se jej zúčastnilo i několik eventových společností a novinářů.

V průběhu dvoudenní akce se představili jednak členové sdružení, ale i další partneři a podnikatelé – Penzion Štajnhaus Mikulov, Regionální muzeum v Mikulově, 1. CykloPomoc Mikulov, restaurace Liguori, Sýrárna Klimeš a Galerie Závodný.

„Všichni zúčastnění se tak mohli na vlastí kůži přesvědčit, že Mikulov i nadále zůstává městem vína, které zároveň nabízí pestrou paletu dalších turistických služeb. A Mikulovští vinaři jsou na letní turistickou sezonu připraveni. Včetně toho, že ročník 2017 se již postupně uvádí do prodeje a zákazníci se mohou těšit na opravdu špičková vína,“ říká Petr Očenášek.

Jitka Sobotková, foto: archiv www.mikulovstivinari.cz

 30821196 433147327145780 395274681108150966 o