Červen v G-centru 

V červnu oslavili své narozeniny a společně se radovali s ostatními u prostřených stolů: dne 1. června paní Marie M., dne 11. června jsme popřáli k významnému životnímu jubileu paní Jiřině T. a dne 28. června byla uspořádána narozeninová a „rozlučková“ oslava paní Sylvy K., která se loučila při příležitosti ukončení pobytu v odlehčovací službě. Všem oslavenkyním jsme popřáli hlavně zdraví a poděkovali jsme za pozvání.

Ve dnech 5. a 26. června se uskutečnily návštěvy paní Darji, dlouhodobé dobrovolnice. V odpoledním čase předčítala seniorům z knihy a nově započala vyprávění o příbězích z archivu, kde pracuje. Děkujeme!

V pátek 8. června jsme absolvovali druhý letošní výlet. Prvním zastavením našeho putování městem byla oranžerie v zámecké zahradě, kde jsme si jednak odpočinuli a jedna z učnic všem přítomným přečetla úryvky z historie města, zámku, zahrady a krajiny kolem Mikulova. Následovala prohlídka rozkvetlé zahrady a pohled z vyhlídky do „podzámčí“. Druhé zastavení bylo v jedné z místních cukráren, kde jsme poseděli a občerstvili se.

Počasí bylo prima, vše jsme zvládli a před obědem se vrátili do domova.

Děkujeme paní učitelce a učňům za pomoc a těšíme se na podzimní termín dalšího výletu!

Měsíc červen jsme věnovali rukodělným pracím, senioři vyráběli a tím pocvičovali jemnou motoriku, věnovali se kulinářským činnostem, užívali si posezení na čerstvém vzduchu a také využívali pravidelných návštěv duchovních pastýřů z fary.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

g centrum

 

Výlet do Mikulova