Klub seniorů informuje 

I ve druhé polovině měsíce června se v Klubu seniorů v našem městě uskutečnila celá řada velmi pěkných a dá se říci i nezapomenutelných akcí.

Pravidelně každé pondělí dopoledne se scházely členky Dámského klubu, každé úterý odpoledne se konaly schůzky členů pěveckého sboru, kteří připravovali pěkné a vtipné kulturní programy na všechny akce klubu a každý čtvrtek dopoledne se konalo cvičení žen seniorek s paní Vlastou Žaludovou.

Je však zapotřebí vyzvednout hned dvě mimořádné akce, o kterých je nutné se zmínit. První skvělou a nezapomenutelnou akcí bylo Zábavné odpoledne s hudbou, které se konalo dne 20. června v sále centra. Členky pěveckého sboru připravily opravdu zábavný, především však velmi vtipný a veselý kulturní program. Nechyběly veselé písně, vtipy a především krásné scénky. Všichni přítomní se vesele bavili, smáli se, až se za břicho popadali a vystoupení členek našeho klubu odměňovali neustálým potleskem. K tanci a poslechu hráli naši chlapci z Dolních Kounic. Nechybělo ani velmi dobré a hlavně chutné pohoštění.

Členky vedení Klubu seniorů také popřáli těm, kteří se v první polovině tohoto roku dožili významného životního jubilea a předali dárečky věnované městem Mikulov.

Vedení Klubu seniorů děkuje členkám pěveckého sboru za velmi pěkný a hlavně vtipný kulturní program, za výrobu vynikajících chlebíčků a dalších dobrot, a také za přípravu a výzdobu sálu, péči o naše seniory a také úklid po akci. Ruku k dílu přiložili i další naši členové a také přinesli milé sponzorské dary. Moc si jejich ochoty a obětavosti vážíme a oceňujeme ji! Všem ze srdce děkujeme.

Byla to mimořádně krásná akce, na kterou budou přítomní dlouho vzpomínat. Ten, kdo přišel, rozhodně nelitoval!

Další skvělou akcí bylo dne 27. června Posezení ve vinném sklípku na Pavlovské 83. To krásné letní odpoledne vinný sklípek doslova praskal ve švech. Sešlo se nás neuvěřitelných čtyřicet jedna členů klubu, z toho šest mužů. Abychom se dobře bavili, hrál nám náš dlouholetý člen pan Alois Greguš na akordeon. I ve sklípku nechyběly vtipy a veselé písničky. Jídla a pití bylo také dostatek, protože každý z přítomných nějakou tu dobrotu přinesl. Rozcházeli jsme se až po devatenácté hodině. Všichni přítomní si tuto skvělou akci velice pochvalovali a těšili se na další setkání.

V první polovině měsíce července se v Klubu seniorů v našem městě uskutečnily dvě opékací akce, kterých se zúčastnilo celkem třicet pět seniorů a seniorek.

První setkání se konalo dne 3. července v atriu Centra pro volný čas. Přítomní senioři ve svém středu rádi přivítali milého hosta, a to redaktorku mikulovského zpravodaje paní Jitku Sobotkovou. To krásné letní odpoledne nám počasí přálo, a tak jsme nejen opékali špekáčky, párky, konzumovali i jiné dobroty včetně vynikajícího kafíčka, ale mnohé členky si také rády zacvičily a tím se snažily udělat něco pro své zdraví.

Druhá opékací akce se uskutečnila o týden později, a to dne 10. července. I tentokrát mezi nás zavítali milí hosté – pracovnice MěÚ v našem městě paní Leona Alexová a ředitel zařízení Srdce v domě v Klentnici pan Zbyněk Tureček. To odpoledne nám počasí moc nepřálo.

V polovině akce začalo pršet, a tak jsme se museli přestěhovat i se všemi dobrotami do naší klubovny v centru. Dobrou náladu nám to však nepokazilo. Vedení Klubu seniorů děkuje paní Leoně Alexové a panu Zbyňku Turečkovi za milý sponzorský dar, naší člence paní Štěpánce Moravcové za upečení vynikajících věnečků a panu Zdenku Strnadovi za pěkné kytičky pro naše seniorky. Velké poděkování patří všem našim členkám, které přinesly ovoce, zeleninu a další dobroty pro přítomné členy. Především však za přípravu stolů, lavic, grilu, uvaření dobrého kafíčka a také úklid po akci. Bez jejich ochoty a obětavosti by se tyto skvělé akce nemohly konat. Všem moc a moc děkujeme!

I když v letních měsících neorganizujeme velké akce, protože celá řada našich seniorů je mimo naše město, ti, co zůstávají doma, se rozhodně nenudí. Naše město Mikulov a mnohé spolky a organizace konají pravidelně tolik krásných akcí, že je opravdu z čeho vybírat a naši senioři na nich rozhodně nechybějí. Namátkou vybírám mnohé skvělé akce, a to Krojované hody Mikulov, Baví vás Mikulov, různé koncerty a prohlídky, výtvarné sympozium a jiné. Jejich výčet by byl velmi dlouhý. Dá se tedy říci, že o vyžití našich spoluobčanů je jak se patří postaráno!

Senioři, pozor!

Nezapomínejte, že každé úterý od 14 hodin se scházíme v atriu Centra pro volný čas, opékáme špekáčky, povídáme si a také trochu cvičíme. Neseďte doma, přijďte mezi nás!

Libuše Danielová

 

senioriG