Živá knihovna na Eurotrialogu

Živá knihovna j

Městská knihovna Mikulov při EUROTRIALOGu 2018, festivalu nepopulární hudby, přichází s novinkou nazvanou Živá knihovna. Projekt je postavený na půjčování živých knih. Čtenáři, návštěvníci festivalu, mají možnost vstoupit do rozhovoru s lidmi, kteří jsou něčím odlišní, zajímaví. Mohou poznat a promluvit si s těmi, kteří žijí v jiných zemích, mají jinou kulturu, zvláštní osudy či postoje, zdravotní postižení či netradiční způsob žití. V Živé knihovně se odbourávají předsudky a stereotypy.

Živou knihu, člověka, který bude vyprávět svůj příběh, si můžete „zapůjčit“ na 20 minut jen pro sebe, když si objednáte exkluzivitu. Knihu můžete číst i ve skupině. Účast na tomto projektu zatím přislíbili Miroslav Wanek z kapely Už jsme doma, mladá žena s nejvyšším IQ, muž, který v dětství oslepl, žena, která žije stylem polyamory, hasič a myslivec měřící přes dva metry, syn, který poznal svého otce po třiceti letech.

Navštivte stánek Živá knihovna na amfiteátru v pátek 24. 8. od 18.00 do 21.00 a v sobotu 25. 8. od 16.00 do 19.00 a přečtěte si knihy netradičním způsobem.

Ilona Salajková

ziva knihovna