Charitativní aukce pomůže dětem z Bilicula

Již po dvanácté se bude na mikulovském zámku v pátek 30. listopadu konat Charitativní aukce, kterou tradičně pořádá Biliculum, z. ú.

„Předmětem aukce bude dražba jedinečných výtvarných děl dětí a uživatelů Denního stacionáře Mikulov, hodnotných předmětů a archivních vín. Výtěžek z aukce bude sloužit jako důležitý finanční zdroj na další činnost stacionáře, který pomáhá dětem s kombinovanými vadami a jejich rodinám,“ řekl ředitel Bilicula Petr Malásek.

Letos se organizátorům podařilo získat opravdové skvosty! A to obraz akademického malíře Antonína Stojáka, dlouholetého sponzora Bilicula. A dva obrazy věnované galeristou Miroslavem Ondrušem: Panoráma Brna od Oskara Cuvea a jedinečná Alegorie křesťanství (foto v příloze).

Slavnostním večerem bude od 17. hodiny provázet Zbyněk Háder. K poslechu, tanci a dobré zábavě zahraje nezapomenutelná moravská cimbálová muzika Lália z Velkých Bílovic. Součástí programu je raut.

„Přijít mohou nejen dražitelé, ale i všichni, které zajímá práce naší organizace Biliculum, kdy pomáháme dětem a mladým dospělým se zdravotním handicapem,“ doplnil Petr Malásek.

Vstup na akci je volný. Záštitu převzal senátor Parlamentu ČR a starosta města Mikulov pan Rostislav Koštial.

Jitka Sobotková

aukce 2018 plakát