Exkurze do Domova pro seniory ve Valticích

Ve čtvrtek 18. března jsme s žáky oboru Pečovatelské práce navštívili Domov pro seniory ve Valticích.

Vedoucí Domova pro seniory paní Ludmila Čechová nás ochotně provedla celým zařízením a seznámila nás s jeho provozem. Žáci se dozvěděli, jakým způsobem jsou zajišťovány služby v domově pro seniory, jako je praní prádla, vaření, obstarávání nákupů, péče o klienty atd. Dále žáky zajímalo, jaké jsou jejich možnosti, při hledání zaměstnání v tomto zařízení.

V rámci exkurze jsme navštívili také prádelnu, která zajišťuje pro toto zařízení praní a žehlení prádla. Prádelna se nachází nedaleko, v objektu LDN Valtice. Provozem prádelny nás provedl pan vedoucí Jaroslav Vrbas a ukázal žákům celý systém jejího fungování. Žáci si prohlédli profesionální stroje na praní a sušení prádla a také přístroje na žehlení tvarovaného prádla.

Poté jsme se přesunuli do kuchyňského provozu, který se nachází v sousedství prádelny. Tady nám nutriční terapeutka paní Ivana Pittnerová názorně předvedla a vysvětlila proces přípravy stravy pro velké provozy, jako je například domov pro seniory, léčebna dlouhodobě nemocných apod.

Žáci byli aktivní, zapojovali se a měli spoustu dotazů. Tato exkurze byla pro ně přínosem, zejména proto, že se dozvěděli informace o jejich možném dalším uplatnění a poznali tyto provozy podrobněji.

GSS Mikulov