Škola v přírodě – Cesta kolem světa za 7 dní

Koncem května se vydali žáci z 1. C, 2. A a 2. B ze ZŠ Mikulov, Hraničářů, na školu v přírodě do Orlických hor. Téma etapových her bylo inspirováno příběhem Willyho Foga, který se vsadil o dvacet tisíc liber, že dokáže procestovat celý svět za osmdesát dní.

Naši malí cestovatelé však dokázali nemožné! V průběhu jednoho týdne navštěvovali jednotlivé kontinenty a poznávali způsob života i tradice jiných národů. V sedmi týmech se zápalem plnili zadané úkoly a snažili se získat co nejvíce bodů, aby v závěrečném hodnocení vystoupali na příčku nejvyšší.

Mezi obtížné disciplíny patřily například odchyt lochnesské příšery, stavba pyramid, jízda indickou rikšou, japonské origami, řecké olympijské hry, řešení rébusů australské fauny, v Kanadě lov na medvěda a mnoho dalších.

Nejlépe se vedlo týmu Turků, který byl za své první místo bohatě odměněn. Ostatní týmy – Američané, Češi, Francouzi, Angličané, Japonci a Mexičané – nemusely však svým protihráčům prvenství závidět, protože i ony byly za svou snahu náležitě oceněny.

Počasí jsme si všichni opravdu zasloužili, sprchlo nám pouze ve večerních hodinách a přes den nám svítilo sluníčko.

Za všechny zúčastněné bych ráda touto cestou poděkovala rodičům, kteří přispěli na odměny malým cestovatelům sponzorskými dary.

Alena Ciklová, ZŠ Mikulov, Hraničářů 617 E

cesta kolem sveta