Slabikářové slavnosti

V úterý 22. listopadu měli malí prvňáčci ze ZŠ Hraničářů velikou slávu. Konaly se totiž slabikářové slavnosti, kde byli všichni žáčci pasováni na opravdové školáky. V odpoledních hodinách se sešli ve svých kmenových třídách, aby předvedli svým rodičům a příbuzným, co se naučili za necelé tři měsíce školní docházky. A není toho málo. Básničky, písničky, dramatizaci pohádky, písmenka, první slova, ale i to, že jsou schopni vzájemné spolupráce. Děti byly šťastné, že mohly před zraky rodičů, prarodičů, sourozenců i učitelů ukázat naučené dovednosti.

Nejdůležitější a nejočekávanější dovednost spočívala v přečtení několika slov. Všechny děti zvládly čtení na výbornou, čímž mohly být pasovány na opravdové školáky.

V 1. A se tohoto významného aktu ujala paní učitelka Masaříková spolu s panem ředitelem a slavnostně pasovali žáčky velkou kouzelnou tužkou. Na žáčky 1. B čekal s paní učitelkou pan král. Umí číst i tito žáčci? Položil si otázku pan král. Děti mu ukázaly, že i ony čtení zvládají. Král byl z prvňáčků unesený, proto se zhostil slavnostního pasování mečem. Ten nám byl ve třídě ponechán, aby nám vždy připomněl, že už jsme velkými školáky. V obou třídách byly odměnou za splněné úkoly nejen slabikáře, ale i perníčky, sladkosti a pamětní list.

Žáci prvních tříd si hodnost opravdového prvňáčka zasloužili zcela právem a my jim přejeme, ať se jim písmenka skládají jen do těch nejkrásnějších příběhů.

Irma Hatzl

2pasování16

1pasování16