Družební setkání v Galantě

V neděli 18. prosince 2016 vyrazili vybraní žáci ze ZŠ Hraničářů a ZŠ Valtická na Slovensko do města Galanty na družební setkání zástupců škol z Galanty, Mikulova a srbského města Bečeje. V hotelu Kaskády, kde jsme byli ubytovaní, na nás čekalo překvapení – osobní setkání s Tomim „Kidem“ Kovácsem, což je slovenský reprezentant v boxu.

V pondělí ráno jsme se utkali s těžkým fotbalovým soupeřem – týmem z Bečeje, dalším naším soupeřem byla Galanta a poslední zápas hrály mezi sebou oba týmy z Mikulova.

Vítězem celého turnaje se stal tým z Bečeje, následovala ZŠ Hraničářů, Galanta se umístila na 3. místě a čestné 4. místo obsadila ZŠ Valtická. Důležitá však pro nás nebyla výhra, ale to, že jsme se mohli turnaje zúčastnit.

Po vyčerpávající soutěži jsme se šli podívat na vánoční trhy do centra města, pak jsme převzali ceny za turnaj a ve večerních hodinách pro nás byla připravena diskotéka.

V úterý ráno jsme navštívili filmové představení Vaiana a po obědě jsme se vypravili do Bratislavy, kde jsme si prohlédli kosmické muzeum. Netrvalo dlouho a některé z nás čekal ten největší zážitek, což byla účast na zápase KHL týmů Slovan Bratislava a ruského města Ufa. Utkání se nám velmi líbilo, vyhráli hokejisté z Bratislavy.

Příští den ráno nás čekalo už pouze rozloučení a vyrazili jsme na cestu domů. Ze setkání v Galantě jsme si všichni přivezli super zážitky. Byli bychom rádi, kdybychom se mohli takové akce ještě zúčastnit.

Za účastníky z řad žáků obou mikulovských ZŠ Adam Průdek, Marie Gricmanová

galanta