Vaření s Marcelem Ihnačákem

Na základě ústní dohody o obnovení spolupráce s kuchařem Marcelem Ihnačákem se dne 17. ledna 2017 uskutečnilo praktické vaření pro zájemce z 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník. Skupina sedmi žáků uvařila pod vedením zmíněného odborníka chutná jídla, která byla zaměřena na židovskou kuchyni.

Předkrm

Játrová paštika s nakládanou zeleninou

Hlavní jídlo č. 1

Taštičky plněné kachním masem + bílé zelí + povidlová omáčka

Hlavní jídlo č. 2

Šábesový šoulet – kroupy s kachním masem, fazolemi a kyselými okurkami

Hlavní jídlo č. 3

Kapr po židovsku na bílém víně s pečeným česnekem, cibulí a šťouchaným bramborem

Dezert

Povidlové taštičky s rozpuštěným máslem, sypané mákem a práškovým cukrem

A co si uvařili, to si také snědli. Kdo měl možnost ochutnat, určitě potvrdí, že bylo za co chválit. Stejnými slovy se o žácích a jejich práci vyjádřil i pan Marcel Ihnačák, kterému děkujeme za ochotu, přívětivý přístup k celé akci a především za jeho čas!

Příště této možnosti využijí další žáci opět z učebního oboru Kuchař-číšník, ale také studijního oboru Hotelnictví.

GSS Mikulov

vareni

IMG 2926