Kdo si hraje, nezlobí

Již po dvacáté první jsme společně s dětmi u nás v „Zeleném ráji“ přichystali krásnou odpolední akci pro děti, rodiče a přátele školy, kterou je tradiční rozloučení se školním rokem a nejstaršími předškoláky.

Obrovský herní plán „Člověče, nezlob se“ byl pro účinkující děti přichystán na hřišti proto, aby každá třída postupně předvedla publiku čítajícímu více než 200 lidí kousek svého programu. Děti si v něm hrály jakoby u vody, na hřišti s koloběžkami, kočárky a páni kluci si zahráli i krátký fotbálek. Hodně se i sportovalo a zdolávaly se překážky na dlouhatánské dráze. Nakonec nám málem vyletěly některé děti s větrem o závod obrovskou raketou do oblak, a to když si hrály na vesmír.

Předškoláci tak první červnové úterý divákům se zápalem ukázali, že už nejsou žádné malé ustrašené děti – spousta písniček, básniček a pódiových skladeb se střídala jedna za druhou a každý z téměř čtyřiceti holek a kluků měl prostor se prezentovat a vyniknout v tu správnou chvilku. Vše dohromady to utvořilo necelou hodinu trvající program, který jsme si společně s dětmi a rodiči pořádně užili. Po vystoupení byly přichystány pro všechny děti soutěže s odměnami a spousta vynikajícího občerstvení z naší školkové kuchyně. Tohle se povede nejen u sehraného týmu ve hře „Člověče, nezlob se“, na které jsme si dnes společně hráli, ale i při souhře všech dětí, učitelek, ostatních zaměstnanců i rodičů co do „Zeleného ráje“ patří.

Celému kolektivu ze školky na Habánské moc děkuji za skvěle odvedenou práci také v tomto školním roce, neboť jejich úžasné a tvořivé nápady, preciznost, ochota a smysl pro společnou věc je přesně to, co děti potřebují, nejen když slavíme konec školního roku.

Renáta Březinová