Výsledky soutěží ZUŠ

Letošní školní rok byl v ZUŠ věnován soutěžím ve hře na klavír, smyčcové nástroje a kytaru, v mimohudebních oborech soutěžili výtvarníci. V naší škole jsme jako každoročně věnovali přípravě žáků do soutěží velkou pozornost a úsilí žáků i učitelů bylo odměněno pěknými výsledky.

V soutěžích hudebního oboru se v okresních kolech představilo 17 žáků. Soutěžící klavíristé, kytaristé i hráči na smyčcové nástroje obsadili řadu druhých a třetích míst a sedmi z nich se podařilo získat první místo. Do krajských kol postoupilo pět žáků s následujícími výsledky: druhé místo ve hře na housle získal Jakub Viceník ze třídy paní učitelky Věry Kunovové, Simona Štěpánková ze třídy paní Ireny Mrázkové a Anežka Čechová ze třídy paní Věry Kunovové obsadily ve hře na housle třetí místa, Adam Lysák ze třídy pana Břetislava Vybírala získal třetí místo ve hře na violoncello a Rudolf Kroupa ze třídy pana Aleše Sobotky získal taktéž třetí místo ve hře na kytaru.

Letos se soutěžilo i ve výtvarném oboru. Ani zde jsme nezůstali bez úspěchu – naši školu reprezentovaly na krajském kole přehlídky VO dvě kolekce žákovských prací ze třídy pana Karla Frantela a třídy digitální fotografie pana Daniela Kamenára a obě postoupily do ústředního kola. Výsledky této soutěže budou ale podle soutěžního řádu známy až na podzim.

Kromě pravidelné soutěže ZUŠ se letos šest dětí poprvé zúčastnilo houslové soutěže Újezdská notička. Zde obsadily pěkná druhá a třetí místa a Elen Havlová ze třídy paní Veroniky Jíchové získala první cenu.

Všem soutěžícím i jejich učitelům gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy!

Jiří Vrbka