Sportovně turistický kurz

V pondělí 19. 6. jsme se sešli na rozcestí v Klentnici a vydali se poznávat krásy Pálavy. Na naší cestě nás doprovázel pan Kmet z CHKO, který nás Pálavou dokonale provedl. Nejenže jsme poznali rostliny a živočichy, ale dokonce jsme se dostali na vrchol Martinky, který je za normálních podmínek nepřístupný.

V úterý jsme měli sraz v Yacht clubu v Pavlově, kde nás čekala prohlídka na vodní záchranné stanici. Dozvěděli jsme se plno zajímavých věcí například o resuscitaci, potápění nebo horolezectví. Druhou část dne jsme trávili ve vodě, kde jsme se učili ovládat raft. Mohli jsme si zkusit také jízdu na kajaku, kanoi nebo paddleboardu, a navíc záchranu tonoucího. Pro mnohé to bylo velmi zábavné a naučné.

Středa, která se pro některé z nás stala dnem kritickým, dopadla vcelku dobře. Vydali jsme se na plavbu po Zámecké Dyji. Byl to pro nás opravdu zážitek, ať už kvůli tomu, že Dyje neteče anebo pro velký počet meandrů, přebytek stromů a větví v ní. Avšak i tyto překážky jsme zvládli a dopluli až do Lednice.

            Ve čtvrtek na nás čekal okruh v Lednicko-valtickém areálu, který jsme zdolávali na kolech. Naše cesta začala v Mikulově, kde jsme se vydali po cyklostezce směr Sedlec a dále do Hlohovce. Tam jsme se pokochali krásou Hraničního zámečku a jeli dál na Valtice. Ve Valticích jsme náš okruh směřovali zpět do Hlohovce a dále do Mikulova. Celkem jsme ujeli asi 45km, což byl pro některé z nás neuvěřitelný výkon. Naše síly začaly postupně klesat a na sraz v pátek dorazili jen ti nejodolnější. Ani bouřka, která večer před tím proběhla, nás neodradila od programu v ATC Merkur v Pasohlávkách. Tam jsme si zkusili například minigolf nebo šlapadla. Tímto dnem náš STK skončil a my se vrátili zpět do našich domovů.

Septima, 3. A

sporotvni kurz

IMG 2658

 

20170622 102227